Index Vakbarát Hírportál

Huawei P10 lite - Lenyűgöző, intelligens és erőteljes

2017. június 29., csütörtök 14:22 | aznap frissítve

Eddig kompromisszumot kellett kötnünk, ha középkategóriás okostelefont akartunk vásárolni. A Huawei P10 lite-tal ennek vége.

Az olcsóbb készülékek gyakran sokkal kisebb teljesítménnyel, rosszabb kijelzővel vagy rövidebb akkumulátor üzemidővel érkeztek. A Huawei P10 Lite-tal azonban megváltozott ez a helyzet, ezzel a készülékkel olyan okostelefont kapunk, aminek az egyetlen problémája az, hogy megszégyenítheti a versenytársak drágább okostelefonjait.

Szuperteljesítmény

A Huawei P10 lite készülékben nagyon gyors Kirin 658 processzor működik. Nyolc magja zavartalan működést biztosít, beleértve a több alkalmazás egyidejű használatát. Emellett a chipkészlet kifejezetten úgy lett optimalizálva, hogy kevesebb energiát fogyasszon.

A mobilunkon egyre több alkalmazást használunk egyidejűleg. A fényképezőgép, e-mail, Facebook, üzenetküldők – egyre több applikáció van egyszerre megnyitva. Annak érdekében, hogy a multitasking használat akadálymentes legyen, és minden alkalmazás késlekedés nélkül megnyíljon, a P10 lite-ot 3 GB beépített RAM memóriával látta el a gyártó. Jellemzően a magasabb árkategóriába sorolt okostelefonoknak van nagyobb memóriája.

Kiváló akkumulátor

A gyorsaság mellett igen fontos, hogy a nap végéig számíthassunk okostelefonunkra. A P10 lite esetében az akkumulátor használatának optimalizálásáról a Smart Power-Saving 5.0 technológia gondoskodik, amely a telefonunk műveleteinek és egyes alkalmazásainak kezelése mellett nagyon sokáig bírja.

A P10 lite-ban lévő akkumulátor kapacitása 3000 mAh. A teljes feltöltés mindössze 97 percet vesz igénybe. És ez még nem minden! Amikor elfelejtjük feltölteni, és nagyon kevés időnk marad miután elmegyünk otthonról, 10 perc alatt 2 órányi videó megtekintésére tudunk kapacitást biztosítani, és 30 perc alatt az akkumulátort 43 százalékra tölthetjük fel!

Gyors autofókusz

A Huawei P-szériájának kamerája közeledik ahhoz a minőséghez, amit néhány évvel ezelőtt még csak a tükörreflexes gépek kínáltak. A gyors autofókusz és a portrémód lenyűgöző mélységélessége eddig csak a korszerű fényképezőgépekre volt jellemző. Mostantól ez a funkció a Huawei P10 lite esetében is elérhető. A nagyobb pixelű érzékelő használatának köszönhetően a rosszabb feltételek mellett készült fényképek fényesebbé, részletekben gazdagabbá válnak.

A leggyorsabb interfész

A P10 lite esetében a Huawei a legújabb EMUI 5.1 interfészváltozatot használta. Ez az Android 7.0 rendszer olyan bővítménye, amely még kényelmesebb funkciókat biztosít a részünkre. Az EMUI-tervezőknek az volt a célja ennél a változatnál, hogy felgyorsítsák és megkönnyítsék a használatot. A legtöbb szolgáltatás legfeljebb három lépésben, míg a legfontosabbak közvetlenül érhetők el.

További információ

Rovatok