Index Vakbarát Hírportál

Prodigy, Lukas Graham és még 500 program Debrecenben

2017. július 14., péntek 12:51

Az idén tízéves Campus Fesztivál július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó programokkal, izgalmas, sokszínű kínálattal várja majd a közönséget a debreceni Nagyerdőn.

A jubileumi rendezvényen tizenhét programhelyszín lesz, idén újra két nagyszínpad működik majd. A négy nap minden korábbinál erősebb kulturális színezetet kap, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programmal, dumaszínházzal, színházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, jön számtalan világsláger megalkotója a holland Bingo Players, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is.

A Campus felvonultatja a teljes hazai zenei élvonalat a mainstreamtől a feltörekvőkig és az egészen friss produkciókig. A nagy visszatérő fesztivál kedvenceket - Tankcsapda, Quimby, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Brains, Rúzsa Magdi, Vad Fruttik, Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, Majka & Curtis- mindenki ismeri, az újakra viszont érdemes az eddiginél is jobban odafigyelni. Lóci Játszik, Fatal Error, Mörk, Jónás Vera Experiment, Dope Calypso, Middlemist Red, Szabó Benedek és a Galaxisok, az egészen fiatalok közül pedig a The Luckies, az Elevator című dallal idén berobbanó Platon Karataev és az indie-folkos Zanzinger is Debrecenben lesz.

A hazai fesztiválkínálatban a Campus a családias jelleg mellett a Debreceni Egyetem jelenléte miatt is különleges. Idén már a 0. naptól lesz Egyetem Tér, a főbejárat közelében 2000 négyzetméteren várják a fesztiválozókat. Idén először saját programsátrat épít a Csokonai Színház, a társulat esténként két-két előadást visz színpadra. Izgalmas beszélgetéseket ígér a Debreceni Startup Kerekasztal, miközben a fesztiválon szintén új színfoltot jelentő Job Street-en a fesztiválozók az ügyben nézhetnek körül, hol lenne érdemes elhelyezkedniük.

A Nagyerdei Stadion, amely idén először lesz körbejárható a fesztivál ideje alatt, nemcsak a koncerthelyszínek miatt ideális helyszín, hanem azért is, mert nincs még egy olyan fesztivál, ahol ennyi kulturált, beltéri mosdó szolgálná a fesztiválozók kényelmét. A rendezők a fesztivál főbejáratánál kerékpártárolóval, csomagmegőrzővel is várják a közönséget, a fesztiválozók kényelmét egy, a fesztivál területére megépülő LIDL áruház is segíti majd.

A Campus Fesztivál 2008-ban indult, a tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott ahol szerelmek szövődtek, és házasságok születtek. Az első Campus Fesztiválon 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint átlépik a bűvös 100 ezres határt. Látványos fejlődés történt a programkínálat terén is, míg az első rendezvényen összesen négy fő programhelyszín volt, ma már 17 van.

www.campusfesztival.hu

www.facebook.com/campusfesztival

Rovatok