Index Vakbarát Hírportál

26. BUDAPEST BORFESZTIVÁL

2017. szeptember 1., péntek 14:19 | aznap frissítve

15 ország, közel 200 borászat, 5000 féle bor, gasztronómia, kultúra

Időpont: 2017. szeptember 7-10.
Helyszín: Budapest, a Világörökség részét képező Budai Várnegyed

A Budapest Borfesztivál programjai

A Budapest Borfesztiválon Magyarország BORÁSZAINAK SZÍNE-JAVA kínálja kóstolásra legszebb borait, és a hazai nedűk mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen beszélgetnek a borkedvelőkkel és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadniuk mindazoknak, akik értő borfogyasztóvá kívánnak válni.


Négy napon át gazdag KULTURÁLIS ÉS ZENEI PROGRAM várja a látogatókat. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.


Színes, látványos, táncos-zenés forgatag a szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére, a Budai Várban, a Borfesztivál utolsó napján rendezett SZÜRETI FELVONULÁS - NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC GÁLA ünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.


Idén a Borfesztivál CHILÉT látja vendégül. A látogatók megismerkedhetnek az ország rendkívül gazdag bortermelési örökségével és a chilei borkínálat hatalmas változatosságával.


A Borfesztivál idén is különleges GASZTRONÓMIAI KÍNÁLATTAL készül a hazai minőségi alapanyagokra és a Vendégország ízeire, tájegységek gasztronómiájára épülő kínálatával. Régi receptúrák újragondolva, kézműves hagyományőrző termékek és eleven bisztró konyha egyszerre a Budai Várban.


FEDEZZE FEL MAGYARORSZÁG ÍZEIT a Borfesztiválon! A laikusok számára is élvezetes szakmai program a magyar borok sokszínűségére, helyi szőlőfajtáink sajátosságaira szeretné felhívni a figyelmet. Tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül a borkedvelők számos magyar szőlőfajtából készített bort és egyéb más, Magyarországra jellemző borkülönlegességet tudnak megkóstolni.


A Borfesztiválnak már elengedhetetlen része a Butlers lakberendezési üzlet által impozánsan kialakított BUTLERS BORKVÍZ BÁR interaktív sátor, ahol számtalan borral kapcsolatos érdekesség található.


A kisgyermekes fiatal felnőttek, családok számára is jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a Borfesztivál. A már megszokott játszóházas gyermekprogramon kívül színvonalas, ingyenes SZÓRAKOZÁS VÁRJA A KICSIKET és a nagyobbakat.


Belépőjegyek 3200 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Borfesztivál (www.aborfesztival.hu) oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.


Főtámogató: SPAR Magyarország Kft.


www.aborfesztival.hu


Jegyezze fel naptárába:

„Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 7-10. között!”

Rovatok