Index Vakbarát Hírportál

Nyitott Ház a Pesti Vigadóban!

2017. szeptember 1., péntek 16:46 | aznap frissítve

Ismét szélesre tárja kapuit 2017. szeptember 16-án, szombaton a Pesti Vigadó. A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő Pesti Vigadóban évente kétszer, tavasszal és ősszel megrendezésre kerülő Nyitott Ház olyan családi esemény, amely során a kultúra különböző részeiről valósulnak meg minőségi programok, így minden korosztály megtalálja a számára érdekes rendezvényt.

Ezen a napon az épület és a benne látható aktuális kiállítások ingyenes látogatása mellett további színes, előzetes regisztrációt igénylő programok várják az érdeklődőket.

Koradélután élő zenés műsor és táncoktatás a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttessel. Az idén 58 éves Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes megalakulása óta meghatározó szereplője a hazai néptánc mozgalomnak. Az együttes jelenleg öt csoportban végzi tevékenységét: az óvodás, kisiskolás, iskolás korosztályon túl felnőtt kezdő táncosokat is vár tagjai közé.

A kisiskolás korosztályt a Maszk Bábszínház két előadásának, Arany János „Pázmán lovag” című víg balladájának és "Bajusz" című vidám elbeszélésének feldolgozása várja. A nap folyamán képzőművészeti foglalkozások Zöld Anikó festőművésszel és a Vigadó Galéria munkatársainak vezetésével, délután pedig A Snétberger Zenei Tehetség Központ legjobb tanítványainak koncertje hallható a Díszteremben.

A fenti programokkal párhuzamosan folyamatosan indulnak szervezett csoportos idegen­vezetéseink, amelyek során a látogatókat szakképzett, a Pesti Vigadó által elméleti és gyakorlati vizsgát tett idegenvezetők ismertetik meg az épület gazdag történelmi múltjával.

Bővebb információk: www.vigado.hu és facebook/pestivigado.

Rovatok