Index Vakbarát Hírportál

Optimisták a vállalkozások és minden okuk meg is van rá

2017. október 27., péntek 10:20 | hat éve frissítve

A magyar gazdaság 2015-2016-os időszakban tapasztalt – elsősorban az erős exportnak és EU-s forrásokból megvalósított beruházásoknak köszönhetően – korai növekedése 2017-re érett szakaszba lépett. Az idén tapasztalható növekedés üteme magasabb, bázisa pedig több pilléren nyugszik, mint a korábbi évek teljesítménye, így a növekedés várhatóan a következő években is meghaladja a 3,5%-ot.

Ebben az egyértelműen kedvező makrogazdasági környezetben, egy az OTP Business által készített reprezentatív kutatás* alapján a vállalkozások 78%-a látja pozitívan üzleti kilátásait. A bizakodó hangulat jó táptalaja annak, hogy a vállalkozások merjenek hosszú távú lehetőségeikre, versenyképességük növelésére koncentrálni, amely elsősorban beruházási kedvük növekedésében és így hosszú távú finanszírozási igényükben nyilvánul meg.

A vállalkozások a laza monetáris politika eredményeként létrejött kedvező kamatkörnyezetben a kereskedelmi bankok kínálatában is találhatnak üzleti céljaik megvalósításához kedvező feltételű hiteleket. Azonban a piaci hitelek mellett rendkívül nagy volumenben állnak rendelkezésre különböző állami és uniós támogatások is a vállalkozások fejlesztésre. Az OTP Business elkötelezett a tekintetben, hogy a vállalkozásokat segítse az általuk preferált finanszírozás elérésében.

Az uniós támogatások vállalkozásokhoz való közvetlen eljuttatása érdekében 2017 év végéig az OTP Bank 163 bankfiókjában kerül megnyitásra MFB Pont. Az országosan kiterjedt hálózatban az OTP Business jól felkészült értékesítő kollégái állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ezen értékesítési pontok az önálló és a támogatással kombinált hitelprogramokat közvetítve, kedvező feltételek mellett juttatják hosszú távú pénzügyi forráshoz a mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az Önálló Hitelprogramok keretében kamat, kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj és szerződésmódosítási díj nélkül kaphatnak a vállalkozások hitelt. A Támogatással Kombinált Hitelprogramok pedig vissza nem térítendő támogatást és kedvező, 1-2%-os kamatozású visszatérítendő támogatást kínálnak” – hangsúlyozta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

További információ: www.otpbank.hu/mfbpontok

* A Vállalkozások pénzügyi döntéshozatala című kutatást az OTP Bank megbízásából a TNS Hoffmann készítette (2016Q4). Minta nagysága: 700 interjú (CAPI). A mintát az árbevétel, foglalkoztatottak száma és tevékenységi terület alapján a sokasági arányoknak megfelelően súlyozva került kiválasztásra.

Rovatok