Index Vakbarát Hírportál

Könnyebb, gyorsabb bankolást igényelnek a vállalkozások

2017. november 24., péntek 16:00 | hat éve frissítve

Neten is tud már számlanyitást kezdeményezni egy vállalkozás, hogy utána akár egy applikáción nézzen rá a cégvezető és könyvelője is a pénzügyekre. Innovatív pénzügyi megoldásokkal rengeteg időt spórolhatnak a magyar KKV-k, hogy addig is azzal foglalkozhassanak, amihez a legjobban értenek - ebben hisznek az OTP Businessnél.

A magyar cégek 99 százaléka mikro, kis- vagy középvállalkozás. A legtöbb cégvezető ugyanakkor nem szakemberre bízza a pénzügyeket: ő maga vagy bizalmasa foglalkozik velük. Akárkinél is van a kassza és a netbank „kulcsa”, az adminisztráció nagy része egyszerűbben és gyorsabban intézhető online, hogy több idő maradjon az ügyfelekre és a vállalkozás számára valós értéket teremtő tevékenységekre. Globális trend a digitalizáció, aminek részeként a vállalkozások is egyszerű és gyors megoldásokat keresnek, az OTP pedig elkötelezett a hozzáadott értékű szolgáltatási fejlesztések mellett és folyamatosan könnyíti a vállalkozások adminisztrációs terheit. Az interneten nyitott új számla például akár pár perc alatt megvan és csak aláírásra kell a kiválasztott fiókba fáradni, sőt a vállalkozás a számlavezetést egy teljes évig ingyen kapja. Az irodából, otthonról, vagy akár telefonról intézett számlanyitás során tényleg csak a legszükségesebb kérdésekre kell választ adni, a folyamat bármikor folytatható, a szerződést pedig e-mailen elküldik.

A banki ügyintézésen túl is segít az OTP azoknak a mikro- vagy kisvállalkozóknak, akik nem tudnak külön pénzügyest alkalmazni, illetve szeretnének bármikor, bárhol ránézni a cég helyzetére: nekik fejlesztette ki a bank az eBIZ-t. Az ún. Digitális Pénzügyi Asszisztenssel a legtöbbször a tulajdonossal megegyező ügyvezető rengeteg értékes időt takaríthat meg, hiszen az innovatív megoldással a cég vezetője nemcsak átlátja az aktuális kiadásokat és bevételeket, de egyszerűen állíthat ki hiteles számlát, a bejövőket pedig iktathatja és egyből ki is egyenlítheti - külön netbanki belépés nélkül. Sőt, az eBIZ rendszerében a könyvelő is azonnal láthatja a teljes számlaforgalmat és feladhatja a bérszámfejtéshez és járulékokhoz szükséges utalási csomagokat. A gyors és rugalmas rendszerben kiállított e-számlák díja 0 Forint, valamint az első 3 hónapban a Standard díjcsomag díjmentesen kipróbálható!

A készpénzbefizetés is jóval egyszerűbb lett az OTP-nél: csak emiatt nem kell már a legközelebbi fiókot és a nyitvatartási időt böngészni - az erre alkalmas, év végéig országosan 200 darab, okos ATM segítségével ugyanis már befizetni is tudunk, azonnali jóváírással.

„A legtöbb magyar KKV nálunk vezeti a számláját, ami óriási tapasztalatot, egyben felelősséget is jelent a számunkra. Ezek a cégek a hazai GDP majdnem egynegyedét adják és megközelítőleg kétmillió magyarnak adnak munkát. Vállalkozói ügyfeleink igényeit és a gazdaságban elfoglalt szerepüket is szem előtt tartva azon dolgozunk, hogy digitális innovációink segítségével még inkább a munkájukra koncentrálhassanak”- mondta az OTP Business ügyvezető igazgatója. Csonka Tibor hozzátette: „az egyik legfontosabb célkitűzésünk a digitális megújulás, amelynek keretében jelenleg is több mint 50 új fejlesztésünk fut. Az online számlanyitás tavaly március óta elérhető, idén tavasszal indítottuk az eBiz-t, az év végéig pedig a jelenlegi 130-ról 200 darabra növeljük országosan azon ATM-jeink számát, amelyekkel ügyfeleink bármikor befizethetnek a számlájukra”.

Rovatok