Index Vakbarát Hírportál

Teljesen megszűntetné villanyszámláját? Váltson napelemes rendszerre!

2018. június 7., csütörtök 17:02

Az E.ON otthoni napelemeivel környezetbarát módon spórolhat!

Az E.ON ma már nem csupán áramot és gázt kínál, hanem tudatos energiavállalatként élen jár az energia- és költséghatékony, fenntartható megoldások kivitelezésében. A vállalat célja, hogy jobbá, kényelmesebbé és környezettudatosabbá tegye az emberek életét, ezért hozta létre otthoni napelemes megoldásokat kínáló csomagjait.

Az E.ON kínálatában található, hálózatra visszatápláló napelemrendszer az egyik legkényelmesebb napenergia-hasznosítási mód. A konstrukció lényege, hogy a rendszer által termelt energiát fogyasztóként elhasználhatjuk, ám amennyiben kevesebb energiát használunk fel, mint amennyit a szolár panelek termelnek (például amikor nem vagyunk otthon, fogyasztásunk drasztikusan csökken, ám rendszerünk termeli az energiát), úgy a pluszban termelt energiát visszatáplálják a napelemek a hálózatra. Az inverter által átalakított áram egy kétirányú mérőórán megy keresztül, amely egyszerre képes mérni a termelt, illetve a fogyasztott energiát is, így az ügyfeleknek csak a kettő közötti különbözetet kell elszámolni. Jól méretezett rendszer esetén a teljes éves villanyszámla kiváltható a napelemekkel, hiszen a megtermelt energia mennyisége megegyezik vagy meg is haladja a fogyasztott energia mennyiségét!

Annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a magának és családjának legmegfelelőbb napelemes konstrukciót az E.ON három különböző csomagot állított össze:

Az E.ON Style csomagban –a megbízhatóságot a pénztárcabarát költségekkel ötvözik. A csomagban E.ON SolarHome napelempanel mellett Fronius típusú invertert biztosítanak, amely ideális megoldás a magánháztartások számára.

Szintén elegendő tetőfelülettel rendelkező felhasználók számára ajánlja a vállalat az E.ON Smart csomagját, amelyben nemcsak megbízható saját márkájú napelemet kínál, hanem megadja a lehetőségét annak, hogy a felhasználó kihasználja az abban rejlő maximális energiát, azáltal, hogy a rendszer teljesítménye napelempanelenként vezérelt. Az E.ON Smart csomagban a E.ON SolarHome napelempanel mellett SolarEdge típusú invertert biztosít a vállalat az ügyfeleknek.

Az E.ON Special csomag tökéletes bizonyíték arra, hogy a napelemek egyszerre lehetnek költségcsökkentő energiatermelő rendszerek és a tető ékei is. Az ebben a csomagban található panelek tervezésekor a szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak az esztétikai szempontokra, a vékony vezetősíneknek köszönhetően a cellák homogén feketének tűnnek. Az E.ON Special csomag – amelyben az LG NeONTM 2 panel és SolarEdge invertert kínálnak – a panelek magas teljesítményének köszönhetően tökéletes választás azoknak, akiknek kis tetőfelület áll rendelkezésükre a napelemek elhelyezésére.

Amennyiben érdekli, hogy mennyibe kerülne az Ön házán telepíteni a napelemes rendszert, az E.ON kalkulátorával könnyen és gyorsan kiszámolhatja ezt ide kattintva. A vállalat a megbízható rendszerek mellett kamat- és kezelési költségmentes részletfizetési lehetőséget is biztosít, amely választható (30% vagy 50%) önerővel és futamidővel (12 hónap vagy 24 hónap) érhető el.

Az E.ON az energia- és környezettudatos jövő megoldásain dolgozik. A vállalat napelemes csomagjai bizonyítják: nem mindegy, hogyan gondolkozunk az energiáról. Tarts.ON velünk Ön is a jövő felé vezető úton!

Rovatok