Index Vakbarát Hírportál

Pezsgő- és Borfesztivál Budafokon

2018. augusztus 24., péntek 17:25 | aznap frissítve

Évszázados borászati múlt, nemzetközi hírű pezsgőkészítési hagyományok, történelmi levegőjű utcácskák, régi és modern villák ölelésében hatalmas pincerendszer, kiváló pincészetekkel… Mindez Budapest Bornegyede, a Duna-parti XXII. kerület, amely a belvárosból tömegközlekedéssel alig fél óra alatt megközelíthető.

E magával ragadó környezet immár 29. alkalommal ad otthont a Főváros egyik legnagyobb fesztiváljának, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválnak. Évről-évre szeptember első hétvégéjén kisvárosnyi létszámú, azaz több mint 50.000 vendég érkezik Budafok-Téténybe, hogy együtt, remek hangulatban, pezsgővel és borral búcsúztassák a nyarat.

Idén szeptember 1-én és 2-án ismét gazdag programkínálattal várnak minden idelátogatót és biztosak lehetünk benne, hogy minden együtt lesz a nyári emlékek felidézéséhez egy hűvös pohár bor társaságában.

Négy színpad: a Bor udvar underground zenekarokkal, a Pezsgő tér popelőadókkal, a Fröccsterasz jazz formációkkal, a Piactér pedig igazi zenei kavalkáddal, népzenei, világzenei együttesek koncertjeivel várja a zenekedvelőket. Csak hogy néhány nevet említsünk a több mint 50 fellépőből: a The Qualitons, Soul Surge, Blahalouisisana, The Biebers, Szűcs Gabi és zenekara, Góbé zenekar, Myrtill és a SWINGUISTIQUE, a Trio Kolta David Yengibariannal, és sor kerül egy különleges Random trip koncertre is.

A Magdolna utcában idén is a 22. kerületben élő és alkotó, országos és nemzetközi hírű képző- és iparművészek műveivel, foglalkozásaival találkozhatnak a vendégek. A Szieszta pont a csendes kerthelyiségek hangulatát idézi fel, ahol megpihenhetünk egy koncert után vagy átadhatjuk magunkat a kertmozi különleges varázsának. A Gyermek ligetben kisebbek és nagyobbak élvezhetik egész nap az önfeledt játék örömét. A fesztivál közepén 1 km-en keresztül hömpölyög az igazi vásári forgatag kézművesekkel, kistermelőkkel, portékáikat kínáló vásárosokkal.

A bor és a zene mellett a gasztronómia is kulcsszerepet kap: a hagyományos fesztiválételeken túl a manapság igen népszerű streetfood szerelmesei is megtalálhatják a kedvenceiket.

A két nap alatt fesztivál buszjárat köti össze a kerületi pincészeteket, melyek közül néhány csak erre az időre nyílik meg a nagyközönség számára. A különleges pincelátogatások mellett minden pince gasztronómiai és kulturálisprogrammal is készül.

Érdemes bebarangolni nem csak a fesztivált, hanem az egész kerületet, hiszen számos élményben lehet részünk, hiszen kisebb-nagyobb pincészetek, az Art Quarter Budapest, és sok egyéb programhelyszín is megnyitja kapuit szeptember első hétvégéjén, e kiváló hangulatú fesztivál alkalmával.

További információ: www.budafokiborfesztival.hu

Rovatok