Index Vakbarát Hírportál

Otthon és közösség egy helyen, a Kassák Residence-ben

2018. október 31., szerda 09:26 | aznap frissítve

A 21. század egyik kulcseleme a közösségi lét: megosztjuk egymással élményeinket, érzéseinket, véleményünket, valamint közösen használunk szolgáltatásokat, eszközöket. A közösségi létre egy új iparág is épült, a megosztáson alapuló gazdaság, a „sharing economy”.

Míg néhány évtizeddel ezelőtt teljesen természetes volt, hogy egy társasház lakói kölcsönadták egymásnak szerszámaikat, átvették egymás postáját, vagy az autóval rendelkezők elfuvarozták azokat a lakókat, akik nem rendelkeztek gépkocsival, addig mára a lakóközösségekben az emberek jellemzően már egymás nevét sem tudják. Ezért is tekinthető korszakalkotónak a Kassák Residence lakóparkban megvalósuló közösségi szolgáltatásbővítés, hiszen az egyedülálló fejlesztésben a lakók prémium car-sharing szolgáltatást vehetnek igénybe, az onsite csomagponton helyben, kényelmesen adhatják fel, vagy vehetik át csomagjaikat, ezen túlmenően személyre szabottan vehetik igénybe a lakópark housekeeping szolgáltatását is, és használhatják a „közösségi fészer”-t is, ami egy teljes körűen felszerelt szerszámos raktár a kisebb-nagyobb műszaki- és barkácsmunkák elvégzéséhez.

A három ütemben épülő, elsőként 232 lakással a piacra lépő lakópark, az elmúlt években méltán népszerűvé vált XIII. kerület dinamikusan fejlődő, de a város zajától távol eső részében valósul meg. Az építkezés elkezdődött - amely már az első emeleti szakasznál tart -, a Váci úttól csupán egy utcányira, a Klapka utcában, kedvező közlekedési feltételek mellett, családias hangulatú, parkos lakóövezetben.

A magas műszaki tartalommal megvalósuló projekt minőségére pedig garancia a LIVING mögött álló beruházó, a WING Zrt., Magyarország vezető ingatlanfejlesztő vállalata.

A WING lakófejlesztésekre specializálódott ernyőmárkája a LIVING olyan egyedülálló szolgáltatásokat kínáló lakóparkot épít a XIII. kerületben, mely Magyarországon először biztosít sharing-alapú közösségi előnyöket. Az innovatív szolgáltatásokkal lehetővé válik közösségi autó, a szerszámos „fészer”, vagy az onsite csomagpont és a takarító szolgálat igénybevétele is.

Kassák Residence

Rovatok