Index Vakbarát Hírportál

Izgalmas tippek új lakást keresőknek!

2019. március 5., kedd 09:42 | aznap frissítve

Buda, és azon belül a XII. kerület hosszú idő óta töretlen népszerűségnek örvend. Budán lakni presztízs és ez mit sem változott az évek során. De mi teszi ilyen különlegessé ezt a környéket? Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, valamint azt is eláruljuk, hol bukkanhatunk rá legjobb eséllyel álmaink otthonára.

1. Többszáz éve rajong érte az elit

Budára már a középkorban felfigyelt az arisztokrácia. Zöld erdői kiváló lehetőségeket biztosítottak a vadászatra, így hamar a királyok és előkelő társaságok kedvencévé vált. Nem véletlen tehát, hogy maga Mátyás király is a közelben alapította meg híres vadasparkját. Romantikus vadregényességének is köszönhetően a 19. századtól fogva fokozatosan egyre jobban belakta az úri réteg, amely elvezet bennünket a következő indokunkhoz, miszerint:

2. Buda kifinomultsága szemmel látható

A városrészbe költöző tehetős családok koruk legkiemelkedőbb építészeinek tudására és ízlésére hagyatkozva alkották meg pompás otthonaikat. Az elmúlt századok régi villáinak szépsége napjainkban is lenyűgözi a hegyvidéki utcák látogatóit, a közterek és épületek pedig elegánsan ehhez illő környezetet kínálnak, modern stílusban. Nívós és dinamikus fejlődésének köszönhetően 2018-ban a XII. kerület nyerte el a Magyar Urbanisztikai Társaság által odaítélt Hild József-díjat a jelentős fejlesztésekért, amelyeket a kerületben végrehajtottak.

3. Itt valóban levegőhöz juthatsz

Mindenki tudja, hogy Budán nem kell messzire menni a csodálatos, zöld környezet élményeiért. A természet itt valóban körbevesz, számtalan szabadtéri programlehetőséget kínálva. Kedvünkre válogathatunk a kiránduló és túra útvonalak között, felülhetünk a libegőre vagy a kisvasútra, de, ha éppen pihentetőbb időtöltésre vágyunk, tavasztól őszig egy idilli piknik is szóba jöhet. Ha pedig a városi nyüzsgés és szmog után felfrissülésre vágyunk, gyakran az is elég, ha egyszerűen kinyitunk egy ablakot.

4. Remek infrastruktúra = kiegyensúlyozott hétköznapok

Egy környék hangulatát nem csupán építészete és természeti adottságai, de infrastrukturális ellátottsága is meghatározzák. A színvonalas óvodák és nemzetközi iskolák közelsége Budát, azon belül pedig a XII. kerületet igényes családok számára is különösen vonzóvá teszik, a MOM Park és a Hegyvidék Bevásárlóközpont pedig változatos bevásárlási lehetőségekkel, prémium szolgáltatásokkal és minőségi kulturális programokkal gazdagítják a területet.

Ide költöznél?

A hangulatos utcákon sétálva, a környék egyik magas minőségű éttermébe vagy kávézójába betérve nem csoda, ha minket is magával ragad az érzés: fantasztikus lehet itt élni. Manapság azonban, bár sokan álmodoznak egy új otthon megtalálásáról, a feladat számos nehézség elé állít bennünket. Az ingatlanboom ellenére a kereslet még mindig messze meghaladja a kínálatot, hiszen még mindig nem épül elegendő mennyiségű új lakás.

A XII. kerületben mindez különösen igaz. Buda történeti háttere miatt a környéken rengeteg a nagypolgári villalakás, de ezek elrendezése többnyire nem praktikus, hiszen legtöbbször egy nagyobb alapterületű lakásból leválasztott kislakásról van szó. Kis alapterületű újépítésű ingatlant találni ilyen méretben szinte lehetetlen, márcsak azért is, mert a kerületben egyszerűen nem található beépítésre váró üres telek, ahol megvalósulhatnának az új lakóépület beruházások.

Keresgélés közben azonban sikerült valódi kincsre bukkanunk. A Németvölgyi és a Stromfeld Aurél utak között elhelyezkedő Németvölgyi Residence kitűnő lokációja mellett egy építészetileg abszolút hiánypótló beruházás. A prémium kategóriás kis alapterületű lakásai egyedülállóak a kerületben. Egy épületen belül nincs két egyforma lakás, és minden szint különböző alaprajzot követ. A Németvölgyi Residencet hatalmas, 6000 m2-es, barátságos park öleli körbe, a tágasság élménye pedig a lakásokba lépve is velünk tart. A modern, mennyezetbe rejtett rendszernek köszönhetően a hűtő-fűtő berendezések semmit sem vesznek el az életterekből, ráadásul minden egyes lakáshoz privát, növénykazettával ellátott terasz, valamint egyes lakásokhoz saját kertrész is tartozik. Az épületek tetején pedig tetőkert kap helyet, szintén a helykihasználás, és a még zöldebb és élhetőbb környezet kialakításának jegyében

A lakások mindegyike csúcsminőségű, gépesített konyhával felszerelve kerül átadásra, az innovatív technológia kedvelői szeretni fogják, hogy a lakások okosotthon előkészítéssel kerülnek átadásra, valamint a környezettudatosság jegyében kialakított elektromos töltőállomást is bármikor használhatják.

Mindezeknek köszönhetően a Németvölgyi Residence lakásai nem csupán otthonként, de befektetésként is igazán különleges lehetőségekkel kecsegtetnek, hiszen az ingatlanárak a kerületben évtizedek óta emelkednek.

Az biztos, hogy itt boldogan írnánk ki a nevünk egy csengőre!

Rovatok