Index Vakbarát Hírportál

Skyline Residence – a valóban luxus lakópark

2019. március 26., kedd 15:56 | öt éve frissítve

Találkozik a hegyvidéki életminőség, az innovatív építészet, és az intim családi otthon.

Ma már a budapesti ingatlanpiacon sem számít ritkaságnak egy új építésű luxuslakás, a valódi high-end, legfelső kategóriás otthonokból azonban egyelőre igen szűk a kínálat. Budán, a Mártonhegyen épülő Skyline Residence lakópark viszont épp azokat célozza, akik a luxusingatlanok között is elsősorban az innovatív, 21. századi formavilágot keresik.

Az ingatlanpiacon a luxus a lokációnál kezdődik. A Skyline Residence ebben pedig olyat nyújt, amihez Budapesten kevés fogható. A XII. kerületi Mártonhegyen, a Költő utca és a Hangya utca találkozásánál tervezett exkluzív épület-együttes egy szinte érintetlen zöld terület közepén helyezkedik el, mégis 10-20 perc alatt elérhető autóval vagy tömegközeledéssel több fontos csomóponttól is (Széll Kálmán tér, Déli pályaudvar, stb.).

A belső privát úttal ellátott, összesen 13.000 négyzetméteres telken négy épületben 14 lakást alakítanak ki, déli-délnyugati fekvéssel és lélegzetelállító dunai panorámával. Ekkora területen, ilyen hatalmas zöldterületi mutatókkal nemcsak Budapesten, külföldi nagyvárosokban is ritkán találkozni: közel 900 négyzetméter zöld felület jut egy-egy ide költöző családra.

A kiváló elhelyezkedés mellett a luxuslakások általános ismérve még az innovatív formavilág, a csúcsminőségű alapanyagok és a nívós kialakítás, a környezettudatosság, a letisztult és egyben formabontó tervezői munka, valamint a prémium felszereltség. De fontos, hogy egy prémium lakást ne csak materialista és funkcionalista szempontokból közelítsünk meg: bármilyen modern és úttörő építészeti mestermű egy luxus épület, a szerető otthon szerepét is be kell töltenie. Természetesen a Skyline-t is a lakók fogják igazán feltölteni élettel, annyi azonban garantált, hogy az elforgatott teraszok és erkélyek, az épületek közti szintkülönbségek teljes intimitást tudnak garantálni minden egyes családnak, akár a földszinti, első emeleti, vagy penthouse lakásra esik választásuk.

A különleges formavilág és az exkluzív építészi megoldásokkal operáló küllem Nagy-Miticzky Szabolcs díjnyertes vezető tervező építésznek és irodájának köszönhető, aki óriási teraszok, különleges üveghomlokzatok, nagyméretű panoráma-tolóajtók és a fák felé kinyúló szerkezetek alkalmazásával tervezte a tájképbe illeszkedő épületeket. A belső terek kialakításánál a jó elosztású, praktikus, mégis otthonos lakások létrehozására törekedtek.

A Skyline Residence részben magánúton közelíthető meg, a lakók nyugalmát sorompó és 24 órás őrszolgálat biztosítja. A lakások mind okosotthonok, vagyis a kivitelezés során az ingatlanokat úgy alakítják ki, hogy leendő tulajdonosok igényeiknek megfelelően akár távolról vezeték nélküli rendszeren, táblagéppel vagy okostelefonnal is irányíthatják, beállíthatják a fűtést, illetve a hűtést, az ablakok lamelláit, a világítást vagy a biztonsági rendszereket.

"Az első lakók 2019 decemberében költözhetnek be, az értékesítés azonban már javában tart, sőt, már a lakásokban is körül lehet nézni. Igaz, már az építkezés is látványos állapotba került, de ezúttal VR szemüvegekre gondoltunk: az érdeklődőknek a választás előtt az At Home Budapest ingatlaniroda még egy virtuális túrát is biztosít jövőbeli otthonaikban" - mesélte Gálya Anikó értékesítési vezető. Aki saját foteljából járná körbe a lakásokat, annak egy 360 fokos YouTube videó is szolgálatára áll:

A Skyline Residence-ről bővebben a projekt weboldalán olvashat (http://www.skylineresidence.hu), ahol a Skyline értékesítőivel is felveheti a kapcsolatot.

Rovatok