Index Vakbarát Hírportál

Közösségi és okos – a Park West az aktív életet élő, zöld megoldásokat kereső fiatalok belvárosi lakóparkja

LIVING

2019. április 29., hétfő 14:15 | négy éve frissítve

A XXI. században előtérbe kerülnek az emberközpontú, okos és a közösséget fókuszba helyező megoldások. Ez a trend a lakókörnyezet kialakításában is hatalmas szerepet játszik, hiszen egyre többen vannak azok, akik az egyediséget és személyre szabhatóságot keresik otthonuk kiválasztásakor, ugyanakkor fontos számukra a környezettudatosság is. A Park West különböző közösségi és smart funkciókkal számukra jelent első számú megoldást. A lakások értékesítése már elkezdődött, az átadás 2021. első félévében várható.

A Szabolcs utca 15-25. szám alatt lévő Park West a WING Zrt. lakóingatlanokra szakosodott LIVING ernyőmárkájának fejlesztéseként sorban a harmadik lakópark a XIII. kerületben a Kassák Residence és a Metropolitan Garden után. A WestEnd City Center és a Városliget a lakóingatlantól mintegy negyedóra sétára található, de a belváros autóval is könnyedén megközelíthető. A környék a főváros egyik leggyorsabban fejlődő kerülete, elég csak az Állatkert legnagyobb szabású fejlesztéséhez tartozó Pannon Park biodómjára gondolnunk, amelyet még befejezése előtt Európa legjobb szabadidős épületének választottak, vagy a felújított Széchenyi fürdőre, amely kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt egy-egy feszített hétköznapon éppúgy, mint egy nyugodt hétvégén.

A kiváló elhelyezkedésű lakóingatlan elsősorban az aktív életmódot élő fiatalok számára kínál vonzó otthonokat, akiknek fontos a belváros közelsége, ugyanakkor a környezettudatos életmód, valamint a személyre szabható okos és közösségi szolgáltatások is.

A Park West három ütemben épül, az első ütemben 229 lakást adnak át. A lakópark olyan közösségi és smart living szolgáltatásokat nyújt leendő lakóinak, mint a közösségi nappali-társalgó, ahol a lakók dolgozhatnak, pihenhetnek és társasági életet élhetnek, a közösségi könyvtár, a 0-24 órás csomagátvétel – mely által a lakók bármikor átvehetik vagy feladhatják küldeményeiket-, de ide tartoznak a takarítás és közösségi fészer funkciók is. A Park West ezen felül különféle zöld megoldásokat is kínál, ilyen például a távoli fűtésvezérlés, az okos dugalj, vagy a távvezérelhető riasztó és a távoli klíma-, redőny- és világításvezérlés. Mindemellett a lakópark környezettudatos működése során hőszivattyús megoldást, vagyis olyan fűtési rendszert kínál, amely a fűtési energiaigény jelentős részét megtakarítja a környezet energiáját felhasználva.

A legnagyobb számban 40-50 m2-es lakásokat tartalmazó Park West tervezésénél elsődleges szempont volt a hatékony alaprajz, a benapozás vizsgálat és a környezettudatos megoldások kialakítása. A napfényes otthonok többsége dél-keleti tájolású; illetve dél-nyugati, nyugati tájolású belső kertes lakás. A legfelső szintekről Budára néző panoráma élvezhető. Minden lakáshoz tartozik terasz, minden lakás esetén elérhető mélygarázsban biztosított parkoló és ritkaságszámba menő módon, emeleti tárolók is rendelkezésre állnak.  A kivitelezői minőség messze a piaci átlag feletti, köszönhetően a nagymúltú fejlesztői háttérnek.

Rovatok