Index Vakbarát Hírportál

Bezzeg Ausztria…

2019. június 5., szerda 16:08

...az Ausztriában töltött üdülésről sokszor ezzel a gondolattal a fejünkben térünk haza. Az ország maga és a turizmusa is tökéletesen működik, a határt átlépve azonnal rendezett, az utolsó fűszálig gondosan ápolt környezetben találjuk magunkat. Az Alpok lenyűgöző hegycsúcsai, a kristálytiszta vizű tavak pedig csak fokozzák ezt a lebilincselő és sejtszinten regeneráló hatású látványt. Ilyen környezetben és a vendégszerető házigazdáknak köszönhetően az üdülés tényleg igazi feltöltődés. Ausztria számtalan izgalmas, ismert és kevésbé ismert programmal csábít pihentető és ugyanakkor inspiráló feltöltődésre. Ezúttal Ausztria glampingszálláshelyeit mutatjuk be.

Glampling: a természetben ébredés luxusa

A glamping glamour és kemping egyszerre, természetközeli üdülés egy szálloda minden kényelmével együtt. Ausztriában számos ilyen eredeti szálláshely közül válogathatunk.

Feltöltődhetünk a természetben, a reggeli ébredést követően befogadhatjuk a természetet, miközben élvezhetjük egy kényelmes lakosztály minden luxusát. A glamping két külön világ legjava, hiszen nincs szükség kempingfelszerelésre, ugyanakkor a legszebb glampinghelyeken minden megtalálható, ami kényelmessé teszi az üdülést. Ausztria alpesi környezetével, havas legelőivel, erdőségeivel és hegyi tavaival ideális feltételeket kínál ehhez az üdülési formához is- az erdő közepén, komfortos lombhotelekben, vagy a tó fölött lebegve, modern szafarisátorban és tipi lakosztályokban, lakóhordókban vagy lodge jellegű faházakban pihenhetünk.

Pihenés lakókocsiban - energiafüggetlen, guruló miniházak

Alsó-Ausztriában például három különböző helyszínen kínálnak energiafüggetlen lakókocsik különleges lakó- és természeti élményeket Egy házikó a természetben, teljesen energiafüggetlen és szállítható: ezt az álmot váltja valóra a Wohnwagon-koncepció. A kerekeken guruló miniház eleje és hátulja lekerekített, kívülről fával burkolt, a berendezése pedig vidéki stílusú. Az áramellátásról a tetőn elhelyezett napelemek gondoskodnak. Ott található egy növényi víztisztító berendezés is, amely a használt vizet tisztítja. A friss víz a padlóban található tartályokból érkezik.

Aki szeretné kipróbálni, milyen egy guruló miniházban lakni, annak Alsó-Ausztriában három lehetősége is van erre. A Bécsi-Alpokban a Gutenstein közelében található lakókocsi tökéletes kiindulópont a környéken tett kirándulásokhoz: a vendégek felfedezhetik a Myra-vízeséseket, a Hohe Wandot a Skywalk kilátóval és Alsó-Ausztria legmagasasbb hegyét, a 2076 méter magas Schneeberget is.

Szőlőskertek, a horizonton a Duna: lenyűgöző kilátás várja azokat a vendégeket, akik a Karl névre keresztelt miniházat választják üdülésük helyszínéül. A két személyes lakókocsi Nussdorf bei Traismauerben, a Schöller borászat egyik szőlőskertjében található.

Illatos fűszerkertben éjszakázhatnak a vendégek Sprögnitz im Waldviertelben. Az Anna Apfelminzeés Hans Hagebutte névre keresztelt guruló loft házak a biofűszereket és bioteákat előállító Sonnentor permakultúrás kertjében állnak.

Glamping a halastó partján Karintiában, az Ossiachi-tó közelében

A tehenek bőgnek, a kecskék mekegnek, a tyúkok kotkodácsolnak, a pisztrángos tó felől halk csobogás hallatszik. Tipikus falusi légkörben üdülhetnek a Huber család vendégei a Prefelnig-Hof területén felépített Glamping Lodge szállásokon. A virágos rétek ölelésében található birtok 1,3 kilométerre fekszik az Ossiachi-tótól.

A tömör fából készült 33 négyzetméteres Glamping Lodge szállások a pisztrángos tó partján állnak és elegendő férőhelyet kínálnak négy fő részére. Aki szeretné kipróbálhatja a horgászatot is. Csali és horgászbot rendelkezésre áll.

Az égbolthoz közel a vorarlbergi Nenzing Alpesi Kempingben

A többszörösen kitüntetett kemping a wellnessrészlegével és tágas éttermével már eddig is magas szintű komfortot nyújtott. 2019 májusától egy új szálláskategóriával bővül a kínálat: a csőformájú luxus- és prémium Himmelchalet faházak egy dombon állnak, ahonnan csodás kilátás nyílik a völgyre és a környező hegyekre.

A 35-56 négyzetméteres faházak alapanyagaként szolgáló fa a Nenzinger Himmel alpesi legelőről származik. A luxuskategóriában a vendégek akár a faházhoz tartozó pezsgőfürdőből is figyelhetik történéseket. Reggelire igényelhető egy finomságokkal teli kosár, amelyet a faház ajtaja elé tesznek.

Bivakok a Millstatti-tónál, szállás a Lombok között, erdei kunyhók üvegtetővel -tovább a 7 legjobb ausztriai glamping-tipphez

Rovatok