Index Vakbarát Hírportál

Kirándulások a Borősz idején Alsó-Ausztriában

2019. augusztus 30., péntek 09:38 | aznap frissítve

Borfesztiválok, borkóstolók, túrák és kerékpáros kirándulások a Zöldveltelini és a Rizling nyomában.

Augusztus közepétől egészen novemberig varázslatos időszak köszönt be Alsó-Ausztriában, mely során a bort és a gasztronómiát ünneplik. Kulináris kalandok, borkóstolók és mulatságok alkalmával, kerékpárral vagy túrabakancsban is látogatható a 8 borvidéket magába foglaló őszi rendezvénysorozat, az ún. Weinherbst, azaz a Borősz. A rendezvénysorozatra idén 24. alkalommal kerül sor, mely alkalmával több mint 100 borúti településen 600-nál is több rendezvény kerül megszervezésre. Így a Borősz immáron Európa legnagyobb borturisztikai eseményévé nőtte ki magát.

8 tipp a borvidékekről, avagy mikor és hová érdemes ellátogatni a Borősz idején

Az alsó-ausztriai borászok régi bortermelő hagyományokra támaszkodnak, miközben az innováció útját járják. Jól ismerik a vidék kitűnő termőtalaját, mely leginkább a Zöldveltelini, a Rajnai Rizling, a Fehér Burgundi és a Chardonnay fajtáinak kedvez, de termelnek Piros Veltelinit, Rothgipflert és Zirfandlit is, melyek a heurigerekben, azaz a helyi, hagyományos borozókban ízlenek a legjobban.

Azoknak, akik szívesen kötik össze a kellemeset a hasznossal, szállásnak olyan borászatokat ajánlunk, ahol a hagyományos bortermelés modern építészettel és kényelemmel ötvöződik nem csak boros élményeket nyújtva a vendégeknek.

Ha kíváncsi, mit is jelent pontosan a „Weinherbst”, azaz a Borősz, és milyen kalandokat kínál, látogasson el Alsó-Ausztriába, és ismerje meg a hamisítatlan osztrák vendégszeretetet!

További információk: www.also-ausztria/borosz

Rovatok