Index Vakbarát Hírportál

Hogyan vált a DIGI megbízható szolgáltatóvá felhasználók milliói számára?

DIGI

2019. szeptember 23., hétfő 10:13 | aznap frissítve

A DIGI Communications N.V. egy Hollandiában bejegyzett és a Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett társaság, amelynek alapvető célja, hogy az elektronikus hírközlés legújabb technológiáit a lehető legvonzóbb áron kínálja ügyfelei számára. A társaság négy európai piacon (Magyarország, Románia, Spanyolország, Olaszország) nyújt szolgáltatásokat és éves bevételének csaknem 19%-a a magyarországi leányvállalat tevékenységéből származik. A DIGI az egyik vezető telekommunikációs vállalat a kábeltelevíziós szolgáltatások európai piacán és ahhoz, hogy mindezt elérje, a társaság több mint 750 milliárd forintot fektetett be az elmúlt évtizedben. Magyarországon az utóbbi tíz évben a DIGI befektetései meghaladták a 100 milliárd forintot.

Dinamikus fejlődésünk az ügyfeleink számára elérhető áron nyújtott minőségi szolgáltatásainknak köszönhető, valamint annak, hogy a szükséges beszerzéseket mindig a megfelelő időben végeztük el. Így lépésről lépésre tudtunk felépíteni egy olyan társaságot, amely az ügyfelek és az üzleti partnerek elismerésének egyaránt örvend. Legfőbb partnereink az ügyfeleink és közel 2700 munkavállalónk, illetve beszállítóink, akikkel merész projekteket valósítottunk meg, valamint befektetőink, akik hisznek a lehetőségeinkben – nyilatkozta Serghei Bulgac, a DIGI Communications N.V. vezérigazgatója.

A DIGI 2019-ben is folytatta fejlesztési terveinek megvalósítását és ebben az évben elindította mobiltelefon-szolgáltatását is. A társaság célja volt, hogy a fogyasztók és a hűséges előfizetők részére a kommunikációs szolgáltatások teljes skáláját olyan áron biztosítsa, amely bármilyen jövedelemkategória számára elérhető. Annak ellenére, hogy a mobiltelefon-szolgáltatás bevezetéséhez csak egy korlátozott frekvenciatartomány állt rendelkezésére – mindössze 5 Mhz a 80 Mhz-hez képest, amivel néhány nagy szolgáltató rendelkezik ezen a piacon – a DIGI rendkívül vonzó, kedvezményes ajánlattal bocsátotta piacra a DIGIMobil szolgáltatást Magyarországon. Ezen kívül a magyar DIGI mobilhálózatának fejlesztése során a mobiltávközlés terén elérhető, legújabb technológiákat alkalmazta. Szolgáltatásai a legújabb generációs telefonok esetén a 4G hálózatot használják, és olyan modern technológiai funkciókat kínálnak, mint a VoLTE (4G/LTE alapú hangátvitel) és a VoWiFi (WiFi alapú hangátvitel).

Terveink mindig arra irányultak, hogy előfizetőink számára a legfejlettebb technológiát biztosítsuk a legvonzóbb árakon. Ezt fogjuk tenni a jövőben is. Ez nem csupán ígéret, hanem a DIGI küldetése, amelyet az elmúlt évek megerősítettek – hangsúlyozza Serghei Bulgac, a cég vezérigazgatója.

A DIGI-ről

A DIGI az a védjegy, amely alatt a Hollandiában bejegyzett DIGI Communications N.V. vállalat vezetékes és mobil internetes szolgáltatást nyújt 4 európai piacon: Magyarországon, Romániában, Spanyolországban és Olaszországban. A DIGI az egyik legdinamikusabb hagyományos kábeltelevíziós szolgáltató, összesen több mint 15 millió jövedelemtermelő egységgel (RGU), és több mint 330 milliárd forintos forgalommal rendelkezik 2018 végén. Magyarországon a szolgáltató 1998 óta folytatja tevékenységét, amikor megkezdődött a fizetős televíziós szolgáltatás hálózatának kiépítése (összesen 30%-os piaci részesedéssel rendelkezve a kábeltelevízió és műholdas televízió vonatkozásában). Fokozatosan bővítette szolgáltatásainak körét vezetékes internetszolgáltatással (24%-os piaci részesedés, #2), vezetékes telefonszolgáltatással (23%, #2) és mobiltelefonszolgáltatással a saját hálózatán keresztül. Jelenleg ezen a piacon több mint 2700 alkalmazottal rendelkezik, és a régió egyik legfontosabb befektetője. Több mint 750 milliárd forint összegű (2010–2018) befektetéssel a technológiai fejlesztés terén, a csoport jelenleg Közép- és Kelet-Európa egyik legfejlettebb száloptikai hálózatát működteti, amely kulcsfontosságú elem a jövőbeli 5G-technológia fejlesztésében.

Rovatok