Index Vakbarát Hírportál

Jótékonykodnál? Tedd felelősen!

2019. december 12., csütörtök 13:15 | aznap frissítve

A szeretet ünnepére való készülődés minden évben felébreszti az emberekben a rászorulók iránt érzett empátiát. Persze másokon segíteni az év minden napján ugyanolyan fontos, de ha ezt az év vége felé tesszük meg, legyünk tudatosak.

Fontos például, hogy olyan szervezeteket keressünk fel, amelyek valódi segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Nem mindegy az sem, hogy mit adományozunk. Hiba a saját kívánságaink alapján összeállítani a listát, jól gondoljuk át, hogy mire van szükségük azoknak, akik részére gyűjtünk. 

Elengedhetetlen a tudatosság is, már egészen fiatal koruktól beszélgessünk a gyerekekkel és a családban lévő fiatalokkal a jótékonykodás fontosságáról!

A tudatos jótékonyság és a fiatalabb generációk edukációja céljából indította el idei karácsonyi kampányát az Auchan is. Az áruházlánc boltjaiba már novemberben bekerültek a Júlio névre keresztelt plüsshódok, amelyek rendhagyó küldetéssel érkeztek a polcokra. Minden egyes pihe-puha játékfigura megvásárlása után ugyanis ötszáz forintot adományoz az áruházlánc a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinikának az életmentő beavatkozásokhoz nagy segítséget nyújtó röntgenkép-erősítő berendezés beszerzésére. A plüssjátékkal tehát duplán szerzünk örömet, sőt, az akcióban való részvétellel a gyerekek is megismerhetik, milyen másokon segíteni.

A 28 cm magas Júlio online vagy a hazai Auchan áruházakban 1990 forintért vásárolható meg. 

A kampányhoz készült reklám Júlio történetét meséli el. 

Rovatok