Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes e-könyv kiadás az Underground kiadó jóvoltából

2019. december 20., péntek 10:27 | aznap frissítve

A 2019. december 25-30. között beküldött kéziratokat ingyenesen jelenteti meg a kiadó.

Írók, szerzők, bloggerek, doktoranduszok, a tudományos élet résztvevői keresik folyamatosan a publikálási lehetőségeket. Miközben a könyvkiadás nem olcsó és nem egyszerű, ráadásul a terjesztési csatornák felkutatása is nehézséget okoz. Az e-könyv egy kiváló ugródeszka vagy egy második láb ahhoz, hogy a könyvünk minél több emberhez eljusson. Nagy vágyunk, hogy minden Magyarországon megjelent könyv e-könyvként is bekerüljön a terjesztési hálózatba ezzel növelve a kínálatot és a forgalmat.

A hazai e-könyv piac 1-2%-os részesedése az EU átlagához (6-7%) képest is alacsony. De hol vagyunk az USA-ban már évek óta beállt 20%-tól?

Ezen a gyakorlaton próbál most változtatni az Underground Kiadó, mely ötnapos év végi akciója keretében minden, 2019. december 25-30. között, a honlapjára feltöltött kéziratot ingyenesen kiad e-könyv formátumban.

Mi az e-könyv?

Az e-book egy elektronikus formában létrehozott és terjesztett, szöveget és egyes esetekben képet tartalmazó fájl, amely digitális megfelelője a nyomtatott könyvnek. Használatához, olvasáshoz megfelelő elektronikai eszköz, e-könyv-olvasó szükséges. Az e-book egyik nagy előnye, hogy nem terheli nyomtatási költség az előállítását, így jóval olcsóbb, és könnyebben lehet értékesíteni/terjeszteni.

„Szeretnénk bátorítani a magyar szerzőket, írótársadalmat, hogy ismerjék meg és használják az elektronikus könyvkiadás lehetőségét, hiszen a könyveket digitális formátumban a legegyszerűbb terjeszteni akár nemzetközi szinten is, és így kerülhetnek be legkönnyebben a könyvkereskedelmi piac legnagyobb szereplőinek kínálatába is. Az Underground Kiadó sajátja, hogy egyedülálló szabadságot biztosít a szerzőknek, kontroll és korlátozás nélkül adjuk ki a hozzánk forduló írók könyveit” – hívta fel a figyelmet Alcser Norbert, az Underground Kiadó ügyvezetője.

Az Underground Kiadó gondozásában eddig már több mint 1.400 könyv jelent meg, melyek közül friss megjelenésként nagy sikert a magyar futballszurkolók 2016-os franciaországi EB élményeit feldolgozó, Az utolsó szék című mű érte el. Szintén nagy népszerűségnek örvend az internetről és IT-biztonságról szóló rendhagyó mesekönyv, a Frici, Fülöp és hackerek is, illetve az Underground adta ki a szintén a jelentős sikereket elérő, Tarr Béla 60. születésnapjára készült, és a rendező munkássága előtt tisztelgő Tarr 60 című könyvet is.

Mit kell tudnom az e-könyv kiadásról és az ingyenes akcióról?

Készítettünk egy ismertető oldalt, ahol pontról-pontra végig vezetünk a kiadás feltételein, a szerzői jutalékod mértékéről tájékoztatunk és megmutatjuk miként tudod kiadni a könyvedet december 25-30-ig ingyenesen.

Kattints az alábbi oldalra: http://undergroundkiado.hu/ingyenes-e-konyv-kiadas

Hol terjesztjük az e-könyvet?

Minden nagyobb könyvportálon megtalálható lesz a könyved. A teljesség igénye nélkül: Apple Books, Google Books, Líra, Libri, Bookline, stb. Ha pedig angol nyelvű könyvet szeretnél kiadni akkor az még az Amazonon is megjelenik.

Rovatok