Index Vakbarát Hírportál

A Huawei köszöni, jól van, felkészült a Google utáni életre

2019. december 23., hétfő 11:10 | aznap frissítve

Év végén is pörögnek a Huawei-fejlesztések. Ugyan jövő januárra ígérték a végleges verziót, azonban már most bárki belekóstolhat a Huawei intelligens személyi asszisztensébe. Ezzel párhuzamosan elérhető a gyártó Music szolgáltatása is, és további híreket is hozunk a kínai cég új mobil platformjáról. Bemutatjuk a HMS, azaz a Google nélküli Huawei új mobilszolgáltatási rendszerének az újdonságait.

A Huawei új rendszerén belül saját böngésző, videó-, zene-, és felhőszolgáltatás, egyedi témák, könyvolvasó és asszisztens is található, melyeket fokozatosan vezetnek be. Mutatjuk, hol áll most a HMS és mit tudnak az egyes szolgáltatások.

A HMS számokban

A Huawei Mobile Servicest (HMS) havi szinten már több mint félmilliárdan használják és mostanáig több mint 170 országban elérhető. Applikációkat évente 1 milliárdszor töltenek le a megújult alkalmazásboltból, az új alkalmazásokon 1 milliónál is több fejlesztő dolgozik. Világszerte mostanáig körülbelül 390 millió Huawei ID-val rendelkező felhasználót regisztráltak, akik minimum egy, de többségük legalább két eszközzel (okosóra, tablet, telefon, stb.) is rendelkezik.

Tegye próbára a Huawei asszisztensét

Huawei rajongóknak nem újdonság, hogy az EMUI, a gyártó saját felhasználói interfésze mennyire dögössé tette az Android rendszert. Az új asszisztens még inkább erősíteni fogja az összképet, hiszen a főképernyőn balra lapozva, a Google Now funkció helyét fogja elfoglalni. Az Assistant előfutára a saját oprendszerrel működő Huawei készülékek tudásának. Hamarosan globális keresővel is kiegészül, mely a telefon saját információi (fájlok, appok, jegyzetek, névjegyek, stb.) és online elérhető adatok között is tud böngészni. Ezenkívül gyorselérés, saját hírfolyam és SmartCard felhasználói tippek segítik a usereket.

A Huawei Assistant béta verzióját bárki letöltheti, akinek legalább EMUI 9.1 fut a telefonján. Most pedig különösen megéri telepíteni, hiszen általa nem csupán a fejlesztés irányával kapcsolatosan lehet tanácsot adni a Huaweinek, de az első tesztelők között egy P30 Pro is kisorsolásra kerül.

Az Assistant telepítéséhez egy APK fájlt (Application Package) kell letöltenie erről az oldalról, ahol további részletek is megtalálhatóak.

Huawei Music

Magyarországon is elérhető a Huawei Music HD hangminőségű szolgáltatása, melyben tevékenységének vagy hangulatának megfelelő lejátszási listák közül is válogathat, streamelheti, illetve letöltheti kedvenc zenéit.

Két izgalmas funkciót mindenképpen kiemelnénk. Az egyik a Running music - ebben a módban a kiválasztott zenék ritmusa automatikusan alkalmazkodik az ön tempójához. A másik funkció pedig a Party Mode, mely valójában a silent disco továbbfejlesztett változata – segítségével összekötheti barátaival a telefonját, és ugyanaz a zenei válogatás fog szólni mindenkinél.

A szolgáltatás jelenleg ingyenes, kattintson a részletekért!

A Huaweinél pörögnek a fejlesztések!

Idén már megjelent az első, nem Android rendszerrel működő Huawei készülék, mely kizárólag HMS szolgáltatásokkal lett felvértezve, és ezen már a GooglePlay-ből nem, csak a Huawei saját fejlesztésű rendszeréből lehet szemezgetni.

A 2018-tól életbe lépő App Gallery-be - azaz csak Honor és Huawei készülékeken elérhető alkalmazásboltba - hipersebességgel töltődnek fel az újdonságok, és a Huawei helyi és globális szinten is folyamatosan kutatja a partnereket, együttműködési lehetőségeket és fejlesztőket,  valamint segíti őket abban, hogy időről-időre karbantartsák és frissítsék termékeiket.

A fejlesztők az ingyenes és felhőalapú QuickApps segítségével térhetnek át az Androidról a Huawei rendszer követelményeire, mely gyorsabb és költséghatékonyabb munkát tesz lehetővé számukra.

A Quick Apps ugyanakkor a felhasználók számára is könnyebbséget jelent, hiszen a tárhely optimalizálására használhatják fel.

A jövő iránya

A HMS jelenlegi szolgáltatásait és a jövőbeli terveket végignézve kijelenthetjük, hogy a Huaweinél nem áll meg az élet. Hosszú ideje az iOs és az Android a két lehetőség, ha mobilt és operációs rendszert választanánk. Mint láthatjuk, a Huawei bátran rálépett egy új útra. Aki csak egy lépést tenne, az is velük tarthat, aki pedig komolyan érdeklődik a HMS iránt, annak már most itt a lehetősége váltani.

Rovatok