Index Vakbarát Hírportál

Óriási választék az 5%-os áfás lakásokból

2020. február 10., hétfő 12:19 | aznap frissítve

A Cordia közel kilencszáz, alacsony áfakulcsú lakást kínál Budapest legnépszerűbb helyszínein.

Különleges ajánlattal indítja az évet Magyarország legnagyobb lakásfejlesztője, a Cordia. A vállalat közel 900 olyan lakást kínál Budapest legnépszerűbb helyszínein – a pesti Duna-part szomszédságában, a VIII. és a IX. kerület megújuló területein, a XIII. kerület egyik legzöldebb környékén, valamint a XI. kerület zöldövezetében -, amelyeket az immár általános 27% helyett csupán 5%-os áfa terhel. A vevőket rendkívül széles választék várja, a garzonlakásoktól az ötszobás családi otthonokig, a 28 négyzetméteres lakásoktól a 150 négyzetméteresekig. Ez nem minden, hiszen a lakóépületek kivitelezése javában zajlik, így a tulajdonosoknak nem kell éveket várniuk új otthonukra. A tervek szerint a lakások 1-1,5 éven belül elkészülnek, de vannak olyanok is, amelyeket már idén ősszel átadnak. A lakások közös jellemzője, hogy mind saját lakhatásra, mind bérbe adásra, azaz befektetésre kiváló választást jelentenek, hiszen ideális elhelyezkedésüknek köszönhetően egyszerű bérbeadhatóságot, valamint magas hozamot biztosítanak tulajdonosaik számára.

Ekkora, közel 900 lakásból álló, 5%-os áfakulccsal kínált portfólióra egyetlen más piaci szereplőnél sincs példa, ráadásul a hamarosan bejelentendő új projektekkel együtt bőven 900 felett lesz ez a szám. A Cordia piaci súlyát jól jelzi, hogy a Budapesten elérhető, 5%-os áfával megvásárolható lakások ötödét ez a fejlesztő kínálja. Két városrészben ennél is nagyobb ez az arány: a IX. kerületben az 5%-os kínálat negyedét, a XIII. kerületi Marina parton pedig több mint a felét jegyzi a Cordia.

Más fejlesztések mellett az ajánlat kiemelt projektjének számít a Marina Life 2 és a Marina Portside, melyek a XIII. kerület magas presztízsű, dinamikusan fejlődő részén épülnek – előbbi a Duna-part közelében, utóbbi közvetlenül a parton. Itt található a Marina part parkosított sétánya játszótérrel, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a budai hegyekre. Sétatávolságra van a Duna Plaza, de kiválóak a közlekedési lehetőségek is, akár autóról, buszról, metróról vagy hajóról, akár kerékpárról van szó.

Szintén a XIII. kerületben található a Young City 3, amely nem csak nevében, koncepciójában is fiatalos, hiszen a 21. század technológiai megoldásaival látják el, ráadásul a belváros közelében épül. Az Árpád-híd szomszédságában, a kerület egyik legzöldebb részén megvalósuló épület földszintjén multifunkciós közösségi teret alakítanak ki, a közös területeken ingyenes wifi teszi kényelmesebbé az ott eltöltött időt, míg az új otthonokban a mobileszközökről vezérelhető okosotthon-rendszerek előnyeit élvezhetik a lakók. A parkosított, közös kert kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt, ahogyan a közelben található Margit-sziget és Városliget is. Az 1-es villamos, illetve a 3-as metróvonal állomásai néhány perces sétával elérhetőek.

Az Akadémia Garden a IX. kerület megújuló részén, a Millennium-negyedben, a Duna-parttól sétatávolságra épül. A városrész a Corvin-negyed városrehabilitációjához hasonlóan teljesen átalakul, modern lakókörnyezetet (és új szolgáltatásokat) kínálva az itt lakóknak. A lakóépület elegáns, minimalista homlokzatot kapott, a könnyű kiadhatóságot a Soroksári úton található számos modern irodaház, valamint a Semmelweis Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem sétatávolságra lévő épületei biztosítják.

A Centropolitan Budapest belvárosában, számos látnivalótól, éttermektől, kávézóktól és a legnépszerűbb belvárosi szórakozóhelyek nyüzsgésétől is csupán gyalogtávolságra, egy csendes kis mellékutcában, a felújított Rákóczi tér és a megújuló Blaha Lujza tér között található. Könnyen elérhető az M2-es és M4-es metró-, a 4-6-os villamos-, valamint számos további villamos- és buszjárat vonala is.

Azok is számos lakásból válogathatnak, akik zöldövezetbe költöznének. A Sasad Resort modern, új építésű otthonai Budán, a XI. kerületben, a Rupphegy természetvédelmi területtől néhány perc sétára találhatóak. A tágas, szellős elrendezésű területről a Budai-hegyekre nyílik panoráma, az ide költözőket tiszta levegő, parkosított kertek és igazi kertvárosi harmónia várja. A Sasad Resort kizárólag a lakók által használható élményparkja egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget kínál a család minden tagja számára, több mint 8000 négyzetméteren. A parkban sportpályát (kosár, foci), futópályát, szabadtéri edzőparkot, játszótereket és pihenőparkot is kialakítanak. Sasad Resorttól közvetlen buszjárattal elérhető a 4-es metró Kelenföldi Pályaudvar állomása, a budai régió egyik legnagyobb közlekedési csomópontja. Autóval 5 perc alatt elérhető az M1-M7 autópálya, valamint az ezek mellé épült számos üzletközpont is.

Ha válogatna a mindössze 5% áfával elérhető lakások széles választékából, látogasson el a Cordia oldalára!

Rovatok