Index Vakbarát Hírportál

Mit tegyen, ha állandóan stresszel és éjszaka felriad?

2020. május 28., csütörtök 13:49

Mindenkinek kijut a bizonytalanságból, stresszből. A levendula pihentető segítséget hoz

Éjjel-nappal kergetőznek fejünkben a visszatérő negatív gondolatok, hajnalban felébredünk, és órákig álmatlanul hánykolódunk az ágyban. Az elmúlt hónapok eseményei csaknem mindannyiunk életét felborították. Aggódunk azon, hogy megmarad-e a munkánk, hogy szeretteinkkel baj történik. Nyugtalanok vagyunk, és amikor az idegek pattanásig feszülnek, sajnos az otthoni viták is gyakoribbá válnak. A stressztől nem tudunk pihenni, a fáradtság viszont ingerlékenységet, belső bizonytalanságot generál. Ördögi kör ez, amiből nehéz kitörni.

A tartós mentális stresszel és alvászavarral rendkívül fontos szembenézni, mert a kellemetlen tünetek betegséggé alakulhatnak. Ilyenkor ideje változtatni az életmódunkon. Nagy nyomásnak kitéve még az immunsejtek is hamarabb öregszenek, ha aludni sem tudunk, a regenerálódásukra sincs esély. Egy pihentető éjszaka hatékonyan csökkenti a belső nyugtalanságot és enyhíti a stresszt.

A valódi levendula napjaink egyik legnépszerűbb gyógynövénye. A virágából nyert levendulaolaj, a Lavekan lágy kapszula nevű gyógyszer hatóanyaga pedig kiváló a mentális stressz enyhítésére és az alvás elősegítésére. A negatív környezeti hatások, a visszatérő, folyton zakatoló gondolatok túlterhelik az idegrendszert, nyugtalanságot, türelmetlenséget, sőt súlyosabb esetben depressziót válthatnak ki. Felbecsülhetetlen értéke van tehát az éjszakai pihentető alvásnak. A levendulavirág olajából kinyert speciális kivonattal, a Silexan*-nal kapcsolatban számos klinikai vizsgálat alátámasztja, hogy hatékony, jól tolerálható, és a hatóanyag kiváló szer a mentális stressz tüneteinek enyhítésére, valamint az alvás elősegítésére. A Lavekan tehát a nyugodt alvás és a nyugodt élet harmóniáját hozhatja el számunkra.

Bővebben a Lavekanról

S-099-lavekan-PR cikk-2020-may

Rovatok