Index Vakbarát Hírportál

Huawei MatePad Pro: munka és kreativitás mozgásban

2020. június 5., péntek 11:27 | három éve frissítve

Nagyobb, mint egy telefon, kompaktabb, mint egy laptop: egy jól megválasztott tablet hasznos munkatárs lehet az úton, vagy szórakoztató központ bármilyen helyzetben.

Most, hogy a járvány első szakaszának lecsengésével újra kissé szabadabban mozoghatunk, sokan szeretnének kimozdulni a lakásból, kicsit elfelejteni az asztali PC-t vagy a laptopot, amin eddig dolgoztak, tanultak, szórakoztak. Egy park padján azonban nem túl kényelmes egy notebookot egyensúlyozni, utazás közben pedig élvezhetőbb egy nagyobb kijelző a filmnézéshez, vagy bármilyen egyéb szórakoztató időtöltéshez, mintha a telefon kis paneljére hunyorognánk. Egy szó, mint száz: kell egy jó tablet!

A tökéletes középút

A Huawei MatePad Pro kijelzője 10,8 hüvelykes, felbontása pedig 2560 x 1600 képpontos - megvan tehát a tökéletes "mini-mozis" élmény, amelyet a hihetetlen, 540 nites fényerő és 1500:1 kontrasztarány is erősít. A HDR10 támogatás, a ClariVu technológia és az SDR2HDR dinamikus felskálázás pedig még többet hoz ki a tableten megtekintett videókból. Az impresszív teljesítményhez viszont mindössze 492 grammos tömeg és 7,99 milliméteres vékonyság társul, tehát A MatePad Pro könnyen becsúsztatható egy hátizsákba, de még egy mappába is, hogy gond nélkül bárhová elvihessük.

A borítás a repülőgép-gyártásban használt fémötvözetet is felhasználva egyszerre erős és légies, a kijelzőnek pedig még a kávája is extra vékony, mindössze 4,9 milliméter, ami lehetővé teszi, hogy "faltól falig" élvezhessük a megjelenített tartalmakat. Ebben még az előlapi kamera sem zavar, hiszen csupán egy apró pöttyként jelenik meg a kijelző egyik csücskében. A Harman/Kardon segítségével hangolt négy hangszóró akár SWS Surround minőségben is támogathatja a mozis élményeket.

Apropó, kamerák: a videóhívásokhoz 8 megapixeles kamerát használhatunk, amely tiszta, éles képet ad, így baráti beszélgetéseken át, vagy akár a tópartról indított üzleti meetingekig bármilyen környezetben kiváló megoldás. A kommunikációs képességeket erősíti az öt mikrofon is, amely nagy hatótávolsággal, minőségi módon rögzíti a hangokat, hogy még a természet közepén is tisztán hallják minden mondatunkat a túloldalon. A vakuval megtámogatott, 13 megapixeles hátoldali lencse pedig abban segít, hogy a mobilt se kelljen elővennünk egy gyors fotó vagy videó elkattintásához.

A Huawei csúcsmobiljaiban megismert Kirin 990 rendszerchip biztosítja, hogy a MatePad Pro minden esetben megállja a helyét, legyen szó egy komolyabb céges feladat elvégzéséről utazás közben, vagy egy iskolai projekt megvalósításáról a nyáron. A kreativitásunkat az M-Pen érintőtollal még magasabb szintekre emelhetjük, ha pedig valami komolyabb projekten kell dolgoznunk, a mágneses billentyűzettel villámgyorsan kompakt laptoppá alakíthatjuk a tabletet. A GPU Turbo technológiával a legbonyolultabb vizuális tartalmakat is villámgyorsan jeleníti meg a MatePad Pro, a 7250mAh akku pedig hatalmas szabadságot ad, hiszen így nem kell állandóan konnektor-közelben maradni, ha pedig időnként mégis fel kell tölteni a tabletet, a 40W vezetékes vagy 27W vezetéknélküli töltéssel nem kell sok időt várnunk arra, hogy a MatePad Pro újra menetkész legyen.

Szoftverek és okos használat

A MatePad Pro kiváló hardveres képességeit teljeskörűen támogatja a Huawei Mobile Services (HMS) szoftveres ökoszisztéma: a gyártó készülékeire optimalizált alkalmazásokból több hasznosat már előre telepítve is megtalálhatunk a tableten, ilyen például a Huawei Memo, amely kompatibilis az érintőtollal, hogy villámgyorsan, kézírással is jegyzetelhessünk útközben. Az AppGallery alkalmazás-áruházból pedig könnyen és gyorsan kereshetjük meg az összes olyan appot, amellyel a készülékből igazi, személyre szabott digitális társat faraghatunk. A nagy kijelzőn akár több appot is futtathatunk egyszerre, ami tökéletes megoldás számosmunkával vagy tanulással kapcsolatos helyzetben.

A MatePad Pro tehát egy tökéletes okoseszköz a nyári időszakra is, amely utazó üzletemberektől a fiatalokig mindenki számára megkönnyítheti az életet, a munkát, a szórakozást és a kapcsolattartást, szoftveres környezetével pedig hosszú időre biztosítja, hogy hasznos és biztonságos alkalmazásokat használhassunk.

Rovatok