Index Vakbarát Hírportál

A könyv, ami jóval többet ad egy könyvnél: A JÓSLAT!

2020. szeptember 22., kedd 11:17

Halász Emese legújabb könyve A JÓSLAT, valami nagyon egyedit rejteget. Az írónő olyasmit talált ki, amire eddig még nem volt példa író-olvasó körökben. Az interjúban az írónő felfedi a titkot.

De nem is csak ez garantálja a könyv sikerét!

A JÓSLAT-ot erotikus kategóriába sorolják a boltok, de van ebben kaland, egy csipetnyi misztikum és bőven akad romantika is.

Ha egy olyan könyvet keres az ember, ami egyáltalán nem kiszámítható, akkor biztosan ezt a könyvet ajánlom! – J. Stella

Óvatos bevezetés után, egy tökéletesen felépített és megfogalmazott művet kapunk újrakezdésről és nehéz döntésekről, kiszámíthatatlan fordulatokkal. Pont, mint az életben, csak esetünkben az írónő - a tőle már megszokott mély érzelmeket kiváltó írását mesterfokra emelve - elérte, hogy a könyv egyes részeinél hahotázzon, másiknál pedig potyogjanak a könnyei az Olvasónak.

Nagyon jó könyv, váratlan, hirtelen történésekkel. Az a könyv, aminek az ember tűkön ülve várja a többi részét! – V. András

A JÓSLAT, a Skorpió Vumen sorozat első része:

Egy nő, aki skorpió csillagjeggyel van megáldva, mindig talpra áll. Még az élet legnagyobb pofonjai után is. Elise-nek azonban már régen elege lett a pofonokból és tulajdonképpen a férfiakból is. Egy hatalmas, titkos világot épített fel s az élete ma már a pénzről és a hatalomról szól. Ő irányít!

Csakhogy az élet soha nem ilyen egyszerű...

Mindannyiunk életét befolyásoló érzelmi hullámvasút ez a könyv.

Az igazán dögös és a könyvtrailerek világában új szintet jelentő bemutató videót megnézheted a YouTube-on.


Az írónővel készült interjúban pedig fény derül a titokra is!

Honnan jött az ihlet A JÓSLAT című regényedhez?

Az egyszerű válasz az, hogy az életem ihlette. A közösségi oldalaimon már feldobtam a kérdést egyszer, hogy ki, mit tesz a naplójával. A legtöbben nyilván eldugják. Nos, én kiadom! – mondtam. A könyv épp az egyik naplóbejegyzésemmel kezdődik, melyben kifejtem, hogy a történet kiírásával próbálom feldolgozni a bennem munkálkodó kisördög és angyal állandó vitáját. Olyan vita ez, ami szerintem nagyon sok emberben jelen van még. Ha úgy tetszik, az ész és szív játéka a regény. Mi más ihlette volna, ha nem maga az élet? (nevet)

Mennyire mintáztad a történetben megismert Elise-t magadról?

Sok van belőlem Elise-ben. Szerencsés vagyok, mert nincs unalmas életem. Sőt! A cselekmények java része valóban megtörtént velem, bár tisztában vagyok vele, hogy ez elég hihetetlen, de attól még így van. Had írjam le kicsit metaforikusan az Elise és én torta összetételét: egy bögrényi én, egy nagy adag abból, aki voltam és pár púpos kanálnyi abból, aki lenni szeretnék.

Milyen érzelmek keringtek benned a mű megírása kezdetén, közben, s miután végeztél vele?

Muszáj volt megírnom ezt a könyvet. Egyszerűen ki kellett írnom magamból ezt a kínt, ami majdnem kettészakított. Így aztán a kezdet viszonylag könnyű volt. Megkönnyebbültem. Aztán jött az, amire nem számítottam: a könyv megírása darabokra tépett. Felszakította a sebeimet, megkönnyeztem, ordítottam, nevettem és boldog voltam, miközben írtam. És a végén... Nos, igen. A végén, az utolsó szavakat már remegő kézzel pötyögtem be. Rettegtem a végétől. Mi lesz ezután? S tudod, mi lett? Semmi. Megkönnyebbülést reméltem, de várakozást kaptam. Vártam, hogy folytathassam a sorozat második részének megírásával.

Szerinted hogyan fognak reagálni az olvasók a könyvedre és mikor jön a következő rész?

Úgy tervezem, hogy évente egy részt adok ki a háromból és persze lesz még egy kiegészítő könyv is, aminek címe már szerepel is A JÓSLAT-ban. Egy könyvben írt könyv fog megjelenni ezzel.

Nos, a Tesztolvasók (csakis idegenek) véleményei és a sokkolóan sok előrendelés alapján, hiszem, hogy sokaknak fog tetszeni a könyv. Egyrészt, mert végre, (ahogy az egyik Tesztolvasó mondta), egy nő van a domináns oldalon, másrészt pedig, mert tartogatok egy kis meglepetést a könyvben. Na, jó, nem kicsit.

Mi ez a meglepetés?

Az emberek fejében akaratlanul is lejátszódik a könyv. Saját filmjüket alkotják olvasás közben. Én ezt a filmet szeretném megtámogatni. Rengeteget dolgoztunk ezzel! A könyvben szerepel egy jelszó, hálám jeléül az Olvasónak. Ez a jelszó pedig egy titkos weblapra vezet, ahol rengeteg háttérinfót kaphat a könyvről az Olvasó. Titkokat, összefüggéseket leplezek le, amiket első olvasatra már sejthet is a sorok között is látó Olvasó, de ott lesz Elise házának 3D-s látványterve is. A főszereplő háza - melyet nagyon is jól megismerünk a könyvből-, így bejárható akár VR szemüveggel is, de a helyiségek élethű fotókon is megelevenednek. Többek között vannak itt még fotók és infók a helyszínekről, és mivel két szereplőt is valós személyről mintáztam, így ők üzennek is az Olvasóknak egy-egy videóban. A Skorpió Vumen világa, ez a titkos weboldal folyamatosan bővülni fog az Olvasók által javasolt dolgokkal. Ezáltal a könyv kiegészül egy virtuális világgal is.

Ezek után bátran kijelenthetjük, hogy A JÓSLAT valóban egyedülálló, de mivel már nekem is volt szerencsém olvasni, hát elmondom:

Halász Emese megsiratott, megnevettetett. Nem félt sokszor a lehető legszélsőségesebb érzéseket kiváltani belőlem a főszereplője segítségével. Élveztem a történetet, a csavaros cselekményszálakat, az érzelmi túlcsordulást.

Az írónőről és a könyvről többet a honlapján: halaszemese.hu vagy a face oldalán tudhattok meg: Halász Emese író/writer

Fotók: Magyar Zoltán

Írta: Nánási Bea – Bookish Moments Blog

Rovatok