Index Vakbarát Hírportál

Kéziratokat vár a Tarandus

Tarandus Kiadó

2020. október 12., hétfő 14:53

Nobel-díjas írók sikerkönyvei mellett magyar szerzők műveit kívánja kiadni a győri könyvkiadó.
A Tarandus kiadó 2011-ben alakult. Azóta közel 80 könyvet adtak ki, köztük olyan sikerszerzők könyveit, mint Winston Groom, Patrick Modiano, Tan Twan Eng. De a kiadó gondozásában jelent meg a chilei bányászok sikeres megmentését feldolgozó könyv is A sötét mélyben címmel.

Az idei vírushelyzet nem kedvezett a könyvkiadásnak. Elmaradtak a neves könyvfesztiválok és a könyvhét is. A legnagyobb vesztesei pedig a magyar szerzők voltak a járványhelyzetnek. A visszaesett forgalom miatt a kiadók a már lekötött külföldi sikerkönyveket adták, adják ki elsősorban. Ezért a Tarandus kiadó a 2021-es Nemzetközi Könyvfesztiválra kizárólag magyar szerzők kiadását tervezi.

Bár a fesztivál még messze van, de a kézirat előkészítését és a munkát hamarosan el kell kezdeni. Ezért november 15-ig várjuk a magyar szerzők műveit.

Azokat a szépirodalmi alkotásokat és a magas színvonalú szórakoztató irodalom körébe tartozó köteteket igyekszünk megjelentetni (és ilyen kéziratokat is várunk), amelyek valamilyen szempontból különlegesek, különcök, akár egzotikusak; furcsa, rejtélyes, misztikus hangulattal jellemezhetők; nem mindennapi emberek életéről szólnak; helyzetek lélektani összetevőire mutatnak rá.

A kéziratokat a kiadó honlapján a Kézirat beküldése menüponton keresztül kérjük elküldeni: www.tarandus.hu

Kiemelt szerzőink

Winston Groom
1943-2020

Winston Groom leghíresebb műve a Forrest Gump, melyből Tom Hanks főszereplésével készült film.
A vietnámi háborút is megjárt szerző első könyve nem lett azonnal világsiker, de a filmnek köszönhetően 1,7 millió darabot adtak el belőle.
A Tarandus kiadó gondozásában az El Paso című könyv jelent meg magyarul, mely az amerikai határvárosban játszódik a huszadik század fordulóján.







Tan Twan Eng

Tan Twan Eng 1972-ben született. Az első regénye az Esőcsináló 2007-ben jelent meg és azonnal Man Booker-díjra is jelöltek. A második regénye Az esti ködök kertje 2012-ben jelent meg. Ezt a könyvét is jelölték Man Booker-díjra és elnyerte a Man Asian Literary Prize díjat, valamint a Walter Scott történelmi regény díjat.
Mindkét könyvét magyarul a Tarandus kiadó adta ki.









Patrick Modiano

Patrick Modiano irodalmi Nobel-díjas francia író. 1945-ben született. Édesanyja félig magyar belga színésznő volt. Apja neves szefárd zsidó leszármazott és a II. világháború alatt megtagadta a sárga csillag viselését, illegalitásba vonult a deportálás elől.
Könyveinek fő témája többek között a német megszállás és az önazonosság keresése, a káosz megértésének lehetetlensége és a társadalom változásainak kérdésköre.
Főbb művel:
Augusztusi vasárnapok, A Kis Bizsu, Éjfű, Nászút, Hogy el ne tévedj.





Rovatok