Index Vakbarát Hírportál

Az Underground Kiadó országos sci-fi novella szépirodalmi pályázatot hirdet

2020. november 11., szerda 08:54 | aznap frissítve

Sci-fi rajongók vagy, és írsz? Nyerd meg könyved kiadását az Ungerground Kiadó pályázatán.

Az Underground Kiadó a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Könyvfesztiválra országos sci-fi novella szépirodalmi pályázatot hirdet.

Pályaműveket sci-fi novella kategóriában várjuk. Fontos kritérium, hogy a novella Nemere István egyik művének ihletésére kell szülessen.

Fontos kritérium, hogy a novella Nemere István egyik művének ihletésére kell szülessen.

A kiválasztott művek egy kötetben jelennek meg és országos terjesztésben lesznek elérhetőek. A pályázók írásaik beküldésével hozzájárulnak, hogy műveik a pályázati kiírásban megnevezett kiadványban megjelenhessenek, és az érintett írások kiadói joga öt évre az Underground Kiadóra szálljon át.

A kötet megjelenési dátuma: 2021. Nemzetközi Könyvfesztivál

Ünnepélyes díjátadó a Nemzetközi Könyvfesztiválon.

DÍJAK:

Underground könyvkiadás online terjesztéssel (Líra, Libri, Bookline) + Nemere István oktatási csomagja. és 50.000 Ft értékű könyvcsomag,

Underground könyvkiadás online terjesztéssel (Líra, Libri, Bookline)  és 25.000 Ft értékű könyvcsomag,

Underground könyvkiadás online terjesztéssel (Líra, Libri, Bookline)  és 10.000 Ft értékű könyvcsomag,

5000 Ft értékű könyvcsomag,

Egy példányt az elkészült kötetből.

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:
Tematikus megkötés: Fontos kritérium, hogy a novella Nemere István egyik művének ihletésére kell szülessen. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke.

Egy pályamű maximális terjedelme a 12.000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is. (A terjedelmi korlátot meghaladó műveket automatikusan kizárjuk a pályázatból.)

A zsűri a pályaművekből elsőre egy 50 fős rövid listát állít össze. Ennek eredményét 2021. március 31-ig közöljük. A végső nyertesek névsorára az eredményhirdetésen derül fény.

Nevezési díj 5000 Ft / pályamű (egy szerző több művet is beküldhet). Minden pályázó megkapja a megjelent antológiát ajándékba.

A nevezőknek lehetősége van Nemere István Viszlát tegnap című könyvét dedikálva 1000 Ft-os kedvezményes áron megrendelni. A részvételi díjat a jelentkezés után kapott számla alapján kell kifizetni legkésőbb 2021. január 20-ig.

Nevezés
A pályázatokat benyújtani az alábbi oldalon található űrlapon keresztül lehet:

Jelentkezés

A műveket Word formátumban kérjük. Az írásmű címe előtt szerepeljen a szerző neve, a cím után pedig az a novella, mely ihlette a művet. (NAGYON FONTOS!!!) A fájl neve egyezzen meg a mű címével.

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:
A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

Zsűri:

Nemere István (író)

Rendkívül termékeny író, 2018-ig több mint 700 könyve jelent meg magyar nyelven (ez átlagban évi több mint 18 könyvet jelent), mely magyar rekordnak számít. Műveinek eladási példányszámai megközelítik a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál.






Szeifert Natalia (író)

1979-ben született Zircen.
Rendszeresen publikál prózát, recenziót irodalmi, művészeti lapokban. A Hátsó Polc podcast készítője.
Kötetei: Láz (Könyvműhely, 2012), Az altató szerekről (Kalligram, 2017) Mi van veletek, semmi? (Kalligram, 2019)







Orosz György (humorista)

Napjaink egyik legnépszerűbb stand-up komikusa, aki minden most futó humorműsorban szerepel.

2020-ban megjelent első könyve, Feri naplója a karantén idején címmel. A humorral teleszőtt, fiktív, de a napi történésekre reagáló napló az első magyar nyelvű könyv a koronavírus-járványról, ami a karantén 50 napos időszakát dolgozza fel.




Farkas István (fordító)

1970-ben született Szegeden. A 2010-es évek eleje óta dolgozik azon, hogy az e-könyvek hivatalosan is megjelenjenek a piacon, ne csak a kalózkiadványok terjedjenek. Elsősorban az Agave Könyvek és a Móra Könyvkiadó számára készít e-könyveket, de sok kisebb megrendelést is elvállalt már. 2013-ban jelent meg az első műfordítása, a Szellemhadtest. Azóta is rendszeresen fordít, de csak katonai sci-fit. Szokott még szerkeszteni is, a legfontosabb ilyen munkája a klasszikus Csillagok háborúja-trilógia újraszerkesztése volt.







Rovatok