Index Vakbarát Hírportál

Ki védi meg a méregdrága elektromos bringáinkat?

2020. december 14., hétfő 15:18

Környezetbarát, mobil, gyors, egészségtudatos és november 23-tól állami támogatással vásárolható - az elektromos bringák előnyeit hosszasan tudnánk sorolni. Azonban – ahogy ez minden kerékpárra igaz –az enyves kezek gazdái legalább annyira rajonganak érte, mint örömteli jogos tulajdonosai. Vajon van olyan megoldás, amivel legalább értékében bebiztosíthatjuk magunkat a sokszor 1 millió forintot is elérő gépek védelmére? Hadd lőjük le a poént előre, van! Ráadásul egy egyszerű és okos mobilapp képében: ez a hello Bringás biztosítás. Mutatjuk, mit kell tudni róla.

A vírushelyzet, a légszennyezés csökkentése és a lakosság egészségi állapotának javítása egyaránt ösztönözte a kormányt arra, hogy egy igazán gáláns támogatási koncepcióval álljon elő. 2020 november 23-tól legfeljebb 900 ezer forint értékű (új!) elektromos rásegítésű kerékpárt is vásárolhatunk maximum 400 ezer forintnyi állami támogatással – ami, valljuk be, visszautasíthatatlan ajánlat.

Mit akarunk? E-bike-ot!

Nem csak munkába járásra, de túrázáshoz vagy akár bevásárláshoz, a gyerekek fuvarozásához is nagyszerű alternatívát jelentenek az e-bike-ok. Hegymenetben vagy a sunyi emelkedőkön kifejezetten üdvözítő a plusz kakaó, így egy fontos tárgyalásra sem kell izzadtan megérkezni. Az ingyenes parkolás bevezetésével pedig nem is kell külön kifejteni, hogy mennyi bosszúságtól (később pedig költségtől) óvja meg magát az ember. Már nem csak a belvárosban uralkodik bábeli zűrzavar.

Tény azonban, az elektromos kerékpárok nem éppen a diszkont árkategóriába esnek.

A bekerülési költségek azonban a pályázati támogatással 50%-ra is csökkenhetnek, így most az is könnyen hozzájuthat egy jó minőségű és hosszabb utat is megtenni képes vashoz, akit eddig csak az ára riasztott vissza. Mivel a keret 1 milliárd forint, érdemes minél hamarabb pályázni.
A pályázati feltételek és a pályázás pontos módja ezen a linken olvasható.

Elektromos bringám van, de vajon meglesz 5 perc múlva is?

Az elektromos bicóval gyorsabban, távolabbra és nagyobb lendülettel jutunk, mint a hagyományossal – és ezt is meg kell szokni. Ebbe persze hamar belerázódik az ember, nem úgy, mint abba a gondolatba, hogy szeretett járművének csak a hűlt helyét tapogathatja, mire kifordul a kisboltból.

A támogatással vásárolt e-bike-okra épp ezért kötelező, a többire melegen ajánlott kiváltani a BikeSafe törzskönyvet, ami a Rendőrség által használt adatbázisba regisztrálja a kerékpár és a tulajdonos adatait. Így lopás esetén a rendszerbe felvitt adatokkal körözhető az ellopott bringa az autókhoz hasonlóan, és ha megtalálják, gyorsan visszajut gazdájához.

Bringás biztosítás, ami tényleg életszerűen használható

Mi történik, ha még sincs meg? Szomorú történet, de megeshet, hogy a többszázezres kerékpárt a legnagyobb óvintézkedés ellenére is elviszik, majd soha nem kerül elő. Erre kínál megoldást a hello Bringás biztosítás.

A hello Bringás biztosítás teljes körű biztonságot kínál a bringások számára maximum 1 millió forintig. Lopás, betörés és rablás esetére már a Start csomag (3500Ft/év-től) megkötésével is biztosíthatjuk magunkat és a biciklit, a magasabb biztosítási díjú Optimum és Prémium csomagok  pedig akár elemi kár, balesetből eredő sérülés és részlopás miatt is térítenek. A hazai piacon egyedülálló módon kültéren, megfelelően lezárt bringát is ugyanúgy biztosítanak.

Ezenkívül baleset- (csonttöréstől a legrosszabb kimenetelig) és felelősségbiztosítást (kerékpárral elkövetett személyi és tárgyi sérülésekre) is köthetünk a tekerések idejére már 1500 Ft/év-től.

A hello Bringás biztosítások kezelése vagy a kárbejelentés nagyon egyszerűen és gyorsan működik a saját fejlesztésű appon keresztül, ami számos más hasznos funkciót is tartalmaz. Ezek közül az egyik legjobb a „Bringafotó”, amivel 50%-ról 15%-ra csökkenthetjük az önrészt, ha lefotózzuk és térképre mentjük a szakszerűen lezárt kerékpár fotóját, amikor a bringánkat magára hagyjuk. Segítséget nyújt, ha nem találjuk a lelakatolt kerékpárt, sőt szükség esetén szervizt is ajánl az applikáció. Ezenkívül a megtett kilométerek után kedvezményeket is kaphatunk a hello Bringás partner hálózatában.

Rovatok