Index Vakbarát Hírportál

A szomszédos Horvátország tárt karokkal várja a biztonságos nyaralásra vágyókat!

2021. április 14., szerda 10:18

Milyen intézkedésekkel készülnek a horvátok a szezonra és a turisták fogadására az Adrián

Horvátországnak ezernyi arca van. Csodás partszakaszok és lenyűgöző szigetek; szárazföldi titkok és kulturális gyöngyszemek - megannyi, az elkövetkező vakáción felfedezésre váró szépség...

Mivel az itt élők és az ide utazók biztonsága mindig is elsődleges prioritásunk volt és marad is, bevezettük a „Safe Stay in Croatia” („Biztonságosan Horvátországban”) tanúsítványt, melyet az idegenforgalmi szektor szereplői kaphatnak meg, hogy megkönnyítsék azon úti célok, szálláshelyek, éttermek, közlekedési opciók és turisztikai látványosságok azonosítását, amelyek magukévá tették az egészségügyi és higiéniai védekezés nemzetközi normáit. A tanúsítványt az Utazási és Turisztikai Világtanács Safe Travels címkéjéhez hasonlóan díjmentesen kapják meg a horvát turisztikai szektor résztvevői annak bemutatására, hogy Horvátország jól felkészült és biztonságos úti cél a nemzetközi utazók számára. Az országba látogatók íly módon könnyedén be tudják majd azonosítani a felelősségteljes szállodákat, éttermeket, közlekedési opciókat, úti célokat és egyéb szolgáltatásokat, melyek így megnyugtató feltételekkel tudják fogadni a turistákat.

Szinte az összes horvát kikötő az elsők között teljesítette a tanúsítvány elnyeréséhez szükséges összes feltételt, és megkapta a „Safe stay in Croatia“ címkét.

Földrajzi elhelyezkedésével és a világ egyik legtagoltabb tengerpartjával, több mint ezer kisebb-nagyobb szigetével, szirtjeivel és zátonyaival, kellemes éghajlatával és kedvező szeleivel Horvátország jelenleg a világ egyik legkívánatosabb tengeri célállomása. Több mint 60 kikötővel és mint egy 18 000 horgonyzóhellyel rendelkezik. Horvátország jelenleg a világ charterflottája 40% -ának ad otthont, s ezért  az egyik legmegfelelőbb hely a vitorlázáshoz, az adriai motoros hajókirándulásokhoz, vagy a szabadidős tengeri horgászathoz.

A legjobb vitorlás idény Horvátországban a késő tavasz és a kora ősz, mivel a hőmérséklet már enyhébb, a tenger békés és a szelek is megfelelőbbek a hajózáshoz. Mielőtt elindulna, érdemes megismerkedni a tengerparti szelekkel, úgy mint: az északkeleti és száraz hideg Bóra, a déli és párás Jugó, a közkedvelt és állandó Misztrál, az északkeleti, éjszakai Burin vagy a hirtelen feltámadó Nevera.

Fedezze fel a lehetőségek végtelen kékjét a bájos Cavtat városkától és a titokzatos dubrovniki Lokrum-szigettől, a Korčula-szigeti Vela Lukától Hvaron és Visen át, egészen Lošinjig és Isztriáig. Hajózza körbe a Kornati szigeteket egy-egy eldugott öbölben vagy rejtekhelyen megpihenve, fedezze fel a víz alatti horgászat szépségeit a Pakleni Otoci szigeteinél, keresse fel Palagruža, a legtávolabbi horvát sziget híres világítótornyát és élvezze Zadarban a világ legszebb naplementéjét. Fedezze fel az eldugott öblöket és strandokat, vesse ki a horgot és kóstoljon bele a délszaki életmódba a kisebb-nagyobb kikötők egyikében vagy szenderüljön álomba egy csillagtakaró alatt ... A tengeri Horvátország üdítő kaland!

Alig várjuk, hogy biztonságos és felelősségteljes módon fogadhassuk újra kedves vendégeinket, kiknek barátaik és családjuk körében eltöltött szórakoztató, emlékezetes, izgalmas és biztonságos nyaralást kínálunk.

Rovatok