Index Vakbarát Hírportál

Ahol Puskás és a West Side Story találkozik – idén is sokszínű programmal várja nézőit a Szegedi Szabadtéri

Szegedi Szabadtéri Játékok

2021. június 15., kedd 14:51

Éneklő apácák, legendás visszatérők, és az egyik leggrandiózusabb magyar musical is várja a nézőket az ország legnagyobb csillagtetős színpadán, a szegedi Dóm téren.

Több produkció is verseng idén a leglátványosabb szegedi előadás címért, hiszen például a tavaly bemutatott monumentális Puskás, a musical júliusban érkezik két estére a Dóm térre, augusztusban pedig az év musicalbemutatójaként emlegetett West Side Story csábítja Szegedre a szórakozni vágyókat Alföldi Róbert rendezésében.

Az igazi sztárparádét felvonultató West Side Story történelmi jelentőségű bemutató lesz, hiszen 1965-ben ez volt a Szegedi Szabadtéri első musicalbemutatója, amelynek sikere mentén ma már a zenés darabok minden évben otthonra lelnek a Dóm téren. Hasonlóan fontos volt a fesztivál történetében, mikor a hazai nagyközönség itt láthatta először Andrew Lloyd Webber azóta kultikussá vált rockoperáját, a Jézus Krisztus Szupersztárt. A legendás darab idén visszatér ősbemutatójának helyszínére, a Madách Színház előadásában meséli el újra Jézus utolsó napjainak örök történetét.

Míg a június 24-i Ajándékkoncert a szimfonikus zene szerelmeseit, a július 23-i Tánc-Ünnep című produkció a néptánc és népzene kedvelőit varázsolja el a Dóm téren, olyan közreműködőkkel, mint Pál István Szalonna, Lajkó Félix és Ferenczi György. A soul-és diszkódallamokkal teli Apáca show három estén látható az ikonikus helyszínen mások mellett Sári Évi, Janza Kata, Alföldi Róbert, Feke Pál és Csonka András főszereplésével.

Emellett Újszegeden vérpezsdítő latin muzsikát is hallhatnak a nézők a Nők az idegösszeomlás szélén című musicalben, amely Pedro Almodóvar ikonikus filmje alapján készült, Varró Dániel parádés fordításában.

A különleges helyszínen egy vígopera modern újragondolásával is kedveskednek a zenerajongóknak, július 23-án és 24-én Mozart Szöktetés a szerájból című műve lesz látható.

Természetesen idén sem maradhatnak a nézők felejthetetlen vígjátékok nélkül: a már hagyománynak számító Molière-komédia ezúttal a Scapin furfangjai lesz, amelyhez idén a Kölcsönlakás című bohózat csatlakozik olyan sztárokkal, mint Dobó Kata vagy Erdélyi Tímea.


A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is gondoskodott róla, hogy sokszínű palettájában mindenki megtalálja a tökéletes nyáresti élményt Szegeden!

Rovatok