Index Vakbarát Hírportál

Sokan a személyi kölcsönt választják a lakásfelújításhoz

2021. november 17., szerda 16:32

THM: 7,52–19,51% 7,07–12,09%

Őszre sem csökkent a lakásfelújítási kedv, az egész országban egyre többen vágnak bele otthonuk korszerűsítésébe, köszönhetően az állami támogatásnak is. Szerencsés helyzetben vannak, akik önerőből ki tudják fizetni a beruházást, de azoknak sem érdemes csüggedniük, akik csak kölcsönből tudják finanszírozni.

Az otthonok felújítását az állam is támogatja, a gyerekes családoknál a költségek felét, de legfeljebb hárommillió forintot utólag vissza lehet igényelni. Sokan ennek a lehetőségnek köszönhetően vágnak bele a munkálatokba, például a régi nyílászárók vagy a fűtési rendszer cseréjébe.

Vannak, akik önerőből is ki tudják fizetni a beruházást, sokan pedig hitelből finanszírozzák. Népszerű erre a célra a támogatott jelzáloghitel, de a tapasztalatok szerint a valamivel magasabb törlesztés ellenére rengetegen inkább a személyi kölcsönt választják, mert egyszerűbb az igénylése és nincsenek járulékos költségek: nincs szükség értékbecslőre, közjegyzői okiratba foglalásra és ingatlanfedezetre sem.

A Takarékbankkal most még egyszerűbb belevágni a felújításba, mivel a Takarék Fix Személyi Kölcsönhöz és a Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelhez hirdetett akcióban hárommillió forintig díjmentes előtörlesztést biztosítanak a hirdetményben meghatározott feltételek teljesülése esetén, így az állami támogatás teljes összege felhasználható a kölcsön előtörlesztésére. Ha valaki önerővel rendelkezik a beruházáshoz, és csak a támogatás összegét szeretné hitelből előfinanszírozni, ezzel a konstrukcióval visszafizetheti a kölcsönt.

A THM-ek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt. A feltételek változása esetén a THM módosulhat. A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Takarékbank a bírálat jogát fenntartja. A személyi kölcsönök részletes feltételei megtalálhatóak a Takarékbank Zrt. Pénzügyi Szolgáltatási Üzletszabályzatában, a Takarékbank Zrt. Lakossági Személyi Kölcsön Általános Szerződési Feltételekben, a Takarékbank Zrt. Minősített Fogyasztóbarát Hitelek Üzletszabályzatában, valamint a Személyi Kölcsön Hirdetményében, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel Általános Szerződési Feltételeiben, Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel Hirdetményében, mely elérhető a Takarékbank bankfiókjaiban, valamint a takarekbank.hu oldalon.

További információ itt!

Rovatok