Index Vakbarát Hírportál

Csupán odafigyeléssel kisebb lehet az energiaszámlánk és a környezetet is védjük

E.ON Hungária Csoport

2021. november 26., péntek 10:18 | aznap frissítve

Az EnergiaKözösségek már tizedik éve nyújt támogatást az energiatudatos háztartásoknak.

Átlagosan 7-10 százalékkal, a legelkötelezettebbek esetében akár 15-30 százalékkal is csökkenthető egy háztartás energiafogyasztása költséges beruházások nélkül, csupán odafigyeléssel. Az EnergiaKözösségek program 2011-ben indult és 2013 óta az E.ON Hungária Csoport támogatásával valósul meg annak érdekében, hogy energiatakarékosságra ösztönözzék a környezetükért tenni akaró embereket. A résztvevőknek könnyen teljesíthető, egyszerű módszerekkel 9 százalékos energiamegtakarítást tűznek ki célul, és ennek eléréséhez tippek, képzések, kihívások és szakmai anyagok révén kapnak útmutatást. A közösségek megtanulják, hogy érhetnek el jelentős energiamegtakarítást különösebb befektetés nélkül a saját otthonaikban úgy, hogy közben megszokott életszínvonaluk se változzon.

Mára már több mint ezer háztartásnak segített fenntarthatóbbá tenni a hétköznapokat a GreenDependent Intézet EnergiaKözösségek programja, amely összesen 5 ezer emberhez jutott el az elmúlt években. Ezt az erőfeszítést európai szinten is értékelték: 2021 októberében a rangos Európai Fenntartható Energia Díjat nyerte el a magyar program, „Bevonás-Szerepvállalás” (Engagement) kategóriában.

Az EnergiaKözösségekben a csapatok, kis közösségek olyan praktikákat, egyszerűen megvalósítható ötleteket kapnak, melyekkel az energiafogyasztásuk mellett karbonkibocsátásukat is jelentősen csökkenthetik. A siker kulcsa az összefogás: közösségben a kihívások könnyebben teljesíthetőek, a szemléletformáló hatás, az új szokások hosszabb távra szólnak, jelentősebb eredményeket lehet elérni. Az E.ON Hungária Csoport évek óta kiemelten fontosnak tartja a közösség jövőalakító erejét, és támogat olyan kezdeményezéseket, melyek a közösségre épülnek.

Az energiacég nemrég indított kampánya is arra hívja fel a figyelmet, hogy a zöld, fenntartható jövőt csak összefogással tudjuk megvalósítani. A Föld bajnokai kihívássorozathoz csatlakozva

egyszerű hétköznapi döntésekkel, például környezetbarát közlekedési eszköz használatával bárki, egyéni szinten is tehet a zöld jövőért. A Föld bajnokai kihívást az E.ON Hungária Csoport hívta életre, hogy segítsen a fenntartható gondolkodást egyre inkább a mindennapok részévé tenni. Az E.ON hisz az összefogás erejében, és abban, hogy közösen mérsékelhetjük az éghajlatváltozás negatív hatásait.

Az E.ON elkötelezett a fenntartható jövő megteremtése és biztosítása iránt, éppen ezért nemzetközi szinten vállalta, hogy 2030-ra minden tagvállalata felére csökkenti károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen karbonsemlegessé teszi működését.

Amennyiben szeretne többet tudni az E.ON EnergiaKözösségekről, kattintson ide. Csatlakozzon a Föld bajnokai kihívásához, látogasson el a https://eonapps.hu/egyutt/ oldalra!

Rovatok