Index Vakbarát Hírportál

COVID-BIZTOS ÁRUHÁZAK: NEMZETKÖZI IGAZOLÁST KAPOTT AZ ARENA MALL ÉS A MAMMUT

2021. december 11., szombat 09:22

Mindkét bevásárlóközpont 2022 végéig megfelel a szigorú Covid-biztonsági előírásoknak

Az elmúlt napokban két budapesti bevásárlóközpont, a Mammut és az Arena Mall is újra elnyerte a Safe Asset Group svéd szakmai szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. A két népszerű áruház azért indította el ismét a szigorú minősítési eljárást, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtse meg vásárlói számára folyamatosan, így az ünnepek előtti kiemelten forgalmas időszakban is, és egész jövő év folyamán.

A Mammut és az Arena Mall tavaly a legelsők között szerezte meg Covid-megfelelőségi Tanúsítványát, melyet a kereskedelmi és üzleti létesítmények kockázati és biztonsági ellenőrzésével, illetve minősítésével foglalkozó független szakmai szervezet, a svéd Safe Asset Group ítélt oda.

A tanúsítványt most újabb egy évre kapta meg a NEPI Rockcastle csoport tulajdonába tartozó két bevásárlóközpont, melyek összesen közel 130.000 négyzetmétert foglalnak magukba. Magyarország két meghatározó bevásárlóközpontjának tulajdonosa számára nem volt kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben, a biztonságos vásárlás feltételeit szem előtt tartva, ismét pályázik a rangos nemzetközi elismerés megszerzésére.

A Covid-megfelelőségi Tanúsítvány megszerzése idén is szigorú, többlépcsős folyamat volt, melynek során a minősítést végző nemzetközi szervezet ellenőrizte, hogy az áruházak megfelelnek-e minden vonatkozó sztenderdnek, beleértve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb ajánlásait is.

Legfontosabb célunk továbbra is a lehető legbiztonságosabb környezet megteremtése vásárlóink számára, ráadásul az ünnepek előtti néhány hét kiemelten forgalmas időszakot jelent. Bérlőink és vásárlóink iránti kötelességünknek éreztük, hogy a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges minden előírásnak ismét megfeleljünk, így a Mammut és az Arena Mall a budai és a pesti oldalon is biztonságos helyszínt kínál mindenkinek a karácsonyi bevásárlásokhoz – fogalmazott Balla Erna, a NEPI Rockcastle magyarországi üzemeltetési vezetője.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban, összhangban Magyarország Kormányának intézkedéseivel, az alábbi biztonsági szabályok vannak érvényben:

Ezek a szabályok és intézkedések teszik lehetővé, hogy a karácsonyi ajándékok beszerzése a jelenlegi helyzetben is a lehető legbiztonságosabb legyen a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban.

Rovatok