Index Vakbarát Hírportál

Év végi kikapcsolódás Esztergomban

2021. december 13., hétfő 14:47 | két éve frissítve

Az ünnepekre újra megnyitja kapuit a felújított Aquasziget

Esztergom szívében, a Prímás-szigeten elhelyezkedő Aquasziget Élményfürdő 2005-ben készült el és került átadásra. Az azóta eltelt több mint 15 év során a mindennapos működéshez elengedhetetlen javításokon kívül csupán egy jelentősebb felújításon esett át még 2015-ben. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Esztergom Város Önkormányzata a fürdő felújítására vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás megvalósításával pedig Esztergom turisztikai vonzerejének és versenyképességének erősítését tűzték ki célul.

Esztergom kétségtelenül az egyik legkedveltebb idegenforgalmi célpont hazánkban. Évről-évre egyre népszerűbb, melyet a városban eltöltött vendégéjszakák számának növekedése is alátámaszt. Látnivalók tekintetében igen gazdag kínálattal rendelkezik. Főszékesegyháza Európa egyik legnagyobb bazilikája, melyben megtalálható az egyetlen épen maradt magyarországi reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. A világviszonylatban is kiemelkedő gyűjteménnyel rendelkező egyházi kincstára olyan kincseket rejt magában, mint Zsigmond és Mátyás király szarvserlegeit és Mátyás király kálváriája. A város egyedülálló kulturális és történelmi látnivalói miatt akár egy napra is érdemes ide látogatni, de egy egész hétvégét is ajánlatos itt eltölteni.

Esztergom számos szórakozási és pihenési lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. Az Aquasziget különösen kedvelt a térségben, így korszerűsítése, fejlesztése a további zavartalan működés érdekében elengedhetetlenné vált. Fejlesztése révén a turisztikai kínálat minőségi javítása történik meg, bővítve a városba látogató vendégek kikapcsolódási lehetőségeit. Esztergom mindig is a többgenerációs időtöltés helyszíne volt, most azonban még magasabb színvonalon és új szolgáltatásokkal fogja kiszolgálni az ide látogatókat. A projekt keretében elsősorban a tetőfelületi bádogozás felújítása, az üvegtáblák cseréje, az épület szerkezetének megújítása, a padlóburkolat javítása, az ajtók cseréje történt meg. Mindemellett fontos volt a gépészeti rendszerek modernizálása, valamint a vízgépészeti rendszerének felújítása, így többek között a vízforgató és szivattyú cseréje, az épületfelügyeleti- és az épületvillamossági rendszerek modernizálása, megújítása, illetve az eszköz park megújítása. A legfőbb cél egyértelműen a fürdő élettartamának növelése, egyúttal a kor igényeinek megfelelő, színvonalas, modern létesítmény létrehozása.

A fedett élményfürdőben infraszauna, élménymedence, látványkonyha, fitness terem is található, de a családosok lehetőségeire kiemelten figyelnek: számos családbarát is elérhető a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A felújítási munkálatok olyannyira a végéhez közelednek, hogy az Aquasziget már karácsonykor újra várja vendégeit!

Rovatok