Index Vakbarát Hírportál

Nyárra hangolódó május az A38 Hajón

2022. május 4., szerda 15:53

Rendszeresen jelentkező nyári programokkal, külföldi előadókkal és a heti Hajógyár adaggal

Közeleg a nyár, startolnak újra a szabadtéri partik az A38 fedélzetén. A megújult orrteraszon és tetőteraszon több emblematikus sorozat folytatja sikerszériáját. Kezdésnek a Truesounds Music zenei fakultációja mutatja be legmenőbb deep-, organic- és melodic house válogatását május 3-án. Május 4-én, azaz a következő nap máris a hetente visszatérő HØT SPØT vonultatja fel a legmenőbb trap, future bass és d'n'b dallamokat. Május 5-én már a minőségi house zenékben utazó Kirill, Kernel és Electric Boutique veszik át a stafétát a Fine Selection színeiben, ezt követően a Lidokain Klubbal zárja a hetet Naga, Beta és Peter Bernath május 8-án. A felsorolás végét nem zárhatja más, mint a május 13-i, 10. jubileumi szezonját ünneplő Friday sorozat, MONRROE vendégeskedésével a hajó orrteraszán.

A Hajó Budapest egyre melegedő estéire ezzel párhuzamosan más rendhagyó eseményekkel is bejelentkezik: május 5-én a punk-jazz trió Kinetic Erotic hoz egy, a szokásosnál táncolhatóbb koncertet, ahol vendégül látják a bécsi Kry triót, akik energikus riffeket és összetett groove-okat felsorakoztatva igyekeznek belopni magukat a hazai közönség szívébe. Május 13-án a kortárs komolyzene dallamvilágát a jazz egyszerűbb szerkezetével és improvizatív nyelvével ötvöző Osaka Crack foglalja el a fedélzetet. Hozzájuk csatlakozik a hattagú fúziós zenekar, a microdosemike is, hogy egy pillanatra se álljon le a zenei hullámvasút a Hajó orrteraszán. Május 15-én az A38 nagytermében ad koncertet a számos elismeréssel és díjjal jutalmazott Hania Rani, lengyel zongorista és zeneszerző. A világzene, disco, funk és elektronika egyvelegét bemutató holland YĪN YĪN május 17-én látogat a Hajóra, a szörfrock legautentikusabb hazai képviselőjével, a The Keeymen zenekarral.

Fennállásának 30 (+2.) évfordulóján, újra az A38 Hajón a Therapy!. Egyik kedvenc észak-ír alternatív metálzenekarunk egy különleges albummal, és persze egy ezt bemutató turnéval lepi meg rajongóit, ami május 18-án érkezik meg a fedélzetre.

Május 26-án, a nemzetközi vizeket is egyre jobban meghódító Jazzbois indítja meg a hónap levezetését, és látja vendégül barátait, többek között Mukunda Matyit, Co Lee-t, és a Sör és Fű tagjait. Majd május 28-án a francia Guts és két amerikai barátja Bosq és Captain Planet hozza el a Hajó fedélzetére a We Fight For The Vibes turnét. Afrobeat, latin groove, disco-funk zárásnak.

Nóvé Soma, Péterfy Bori, Harcsa Veronika és a Halott Pénz a májusi Hajógyáron

A Hajógyár a hazai popkultúra bemutatására tesz kísérletet a keddenként visszatérő sorozat a Hajógyár x A38 formájában, a Petőfi 200 Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A programok négy különböző művészeti ágat jelenítenek meg zenei műfajok fúziójával, az irodalomtól a színházon, vagy épp táncon át egészen a vizuális művészeti produkciókig. A májusi kortárs táncművészethez köthető eseményeken Molnár Csaba, Vass Imre és Vadas Zsófia Tamara, valamint Topolánszky Tamás, Debreczenyi Márton és Emődi Attila segítenek megfejteni a zene és tánc kapcsolatát. Zenei részről az A38 színpadának Szirtes Edina Mókus, Nóvé Soma a Middlemist Red és a Mordái frontembere, Járai Márk, Péterfy Bori, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lesznek a vendégei. Hozzájuk csatlakozik a dalszövegek oldaláról Marsalkó Dávid, hogy bemutassa életrajzi ihletésű könyvét, valamint Zsigmond Dóra, aki a zene és divat egymásra hatását segít felfedezni a közönségnek.

Az A38 korábbi koncertfelvételei mindenki számára szabadon elérhetőek a Hajó tematikus Youtube csatornáin:

Összművészeti programok, streamek, interjúk: A38 Hajó

Pop, indie és elektronika: A38 Vibes

Rock, metal, hardcore: A38 Rocks

Nép- és világzene: A38 World

Jazz és experimentális zene: A38 Free

Rovatok