Index Vakbarát Hírportál

Beck Zoli, Bocskor Bíborka és Molnár Tamás a Hajógyár júniusi sorozatában

2022. június 1., szerda 11:50

Tovább pörög a korszerű művészeti fúziókat összefogó programsorozat az A38-on.

1Kárpát-medence Fesztivál

Rendhagyó módon június első hetében nemcsak a szokásos keddi alkalommal, hanem egymást követő három napon át is jelentkezik a Hajógyár az A38-as 1Kárpát-medence Fesztiválról. Ahogy a fesztivál többi programja, úgy a Hajógyár is a Kárpát-medence előadóit állítja a középpontba.

Június 2-án az egyik legnépszerűbb erdélyi csapat, a 4S Street tagjai mesélnek dalszövegeikről, a modern és a népi szöveghagyományok kapcsolódásáról, a rádiós sikerekről és izgalmas történetükről. Június 3-án a magyar elektronikus rock egyik legmeghatározóbb zenekara, a The Carbonfools frontemberével, Fóris-Ferenczi Gáborral beszélget majd Hegyi Dóri (OHNODY), a Zene x Színház keretében, amit már szinte hagyományszerűen a Momentán Társulat humorosan rögtönző jelenetei követnek a színpadon. A fesztivál utolsó Hajógyáras eseménye egy Zene X Mozgás est június 4-én, ahol ezúttal egy különleges anya-lánya balettelőadást nézhetünk meg a Harangozó Gyula-díjas magyar-ukrán származású érdemes művész, Aleszja Popova és lánya, Egerházi Thalia előadásában. A performanszt egyedülálló zenei összeállítással Kézdy Luca hegedűművész és Kisgyörgy Ilka énekes kíséri.

Zene x Látvány

Június 7-én a Hajógyár rendhagyó műsorral készül, a Zene x Látvány most egy helyett három, a hazai divatvilágba elsöprő erővel berobbanó tervezőt is a színpadra állít. Három unisex, vibráló, modern, mégis kifejezetten egyedi márka, az IRON, Gemini Hotstuff és a das fanni KIMONO mutatkoznak be. A ruhákat viselő modellek lépteit a Fiúk zenekar R'n'B és indiepop dallamai kísérik. Fanni kimonóit a közönség már korábban is kiszúrhatta az A38-on, a holland Yin Yin és a magyar The Keeymen is az ő darabjaiban adott koncertet.

Zene x Szöveg

Molnár Tamás a dalszövegírás részleteibe kalauzol június 14-én a Hajógyár Zene x Szöveg estjén. Az Anti Fitness Clubból és JETLAG-ből is ismert, díjas dalszövegíró Erdős Vikivel merülnek el a sikeres és a közönséggel rezonáló szövegek titkaiban. A beszélgetés után Tomi egyedülálló akusztikus koncerttel készül, amiben a frissen megjelent Szív utca dalait is bemutatja.

Zene x Színház

Június 21-én Bocskor Bíborka, a hazai könnyűzenei életben megkerülhetetlen Magashegyi Underground énekesnője a Hajógyár Zene x Színház eseményén mesél a zenekar sikereiről és az ehhez fűződő személyes tapasztalatairól. Közben történeteit a Momentán Társulat játékos improvizációkkal jeleníti meg a színpadon, majd a teljes zenekar egy mini koncerttel zárja a beszélgetést.

Zene x Mozgás

Rendhagyó műsorral érkezik a Hajógyár június 28-án. A közönség először szemtanúja lehet Tóth Laura, Békési Szombati Anett, Szilvási Anna és Baumgartner Krisztina, Magyarország legkiemelkedőbb kortárs táncosainak egyszeri és megismételhetetlen előadásának, melyet a magyar könnyűzene utóbbi 15 évének egyik legmeghatározóbb énekes-dalszerzője, Beck Zoli követ egy akusztikus koncerttel.

Rovatok