Index Vakbarát Hírportál

Zé és Rácz Jenő médiatörténeti pillanata – most főztek először együtt élőben

2022. június 23., csütörtök 16:56

Véget ért a SPAR támogatásával lezajlott Konyhafőnök idei évada, amit egy - Konyhafőnök Extra - bónusz élő főzés zárt Fördős Zével és Rácz Jenővel. A két séf felült a grillszezonra és egy otthon is elkészíthető, brutális menüsort hozott össze garnélától a pizzáig. A receptek, hozzávalók és apró konyhatrükkök mellett persze a folyamatos ugratás is terítéken volt. Figyelem! Éhesen semmiképpen ne olvassa!

A főzőműsorok bőven tartogathatnak izgalmakat, pláne ha a gasztronómia iránt kicsit is fogékony az ember, úgyhogy vágjunk is bele.

Menü:

A faszénre csevapok kerültek, a rákocskákhoz chilik, a limonádéhoz pedig rozmaring és barack társult június 16-án a Street Kitchen és a SPAR Facebook oldalán. Zé garnélát készített rengeteg fokhagymával – ez a Gambas al ajillo, á lá mártogatós előétel -, míg Jenő a kukta szerepét vállalta és pirítóst pörkölt a grillben.

Közben megérkeztek a Jenő képével díszített, előrecsomagolt SPAR BBQ Csevapok is, aminek elkészítéséhez egy érdekes trükköt is mutatott a séf: a húsokat az azokat összefogó papírral együtt, kissé megolajozva rakta fel a grillre. Majd ehhez egy ütős ajvár és egy kellemes tabbouleh saláta is társult grillen készült házi lepénnyel.

Zé pizzája azért valljuk be, némileg csúsztatás, mert a recept alapján már jó előre el kell készíteni a tésztát, de az biztos, hogy bőven megéri az előkészületet. Ráadásul ebből nem csak a margherita pizzához, de a csevaphoz kínált lepénynek valóhoz is jut anyag, úgyhogy mondhatjuk: kettőt egy áráért.

A klasszik pizza mellé azért egy jó baconos-csípős paprikás kenyérlángos verziót is mutatott Zé, sőt a tökéletes pizzaszósz receptjét is megtudhattuk.

A desszertvonalon is sikerült rendhagyót alkotni: a faszénre ezúttal ananász szeleteket dobtak, amit aztán juharsziruppal, mandulával, fagylalttal és bazsalikommal bolondított meg Jenő.

Zé és Jenő videóban látható ételeihez minden hozzávalót meg tudunk vásárolni a SPAR online shopjában, ezen az oldalon, és még a hozzávalók kiválasztását is megspórolhatjuk.

Rovatok