Index Vakbarát Hírportál

Az OLED-es ASUS Zenbook modellek luxust hoznak a mindennapi számítástechnikába

2022. június 24., péntek 11:19

A prémium anyaghasználat, az innovatív formatervezés és a kifinomult dizájn kiemeli a Zenbook modelleket a tömegből. Ezek a notebookok a precíziós kivitelezést és a vállalat innováció iránti végtelen törekvését ötvözik.

Hihetetlenül könnyű, határozottan prémium

A rohanó mindennapokban a legtöbben egy kényelmesen hordozható, tehát vékony és könnyű laptopra vágynak, amely bírja a strapát és persze mindemellett a teljesítményben sem kényszerít kompromisszumra. Mindössze 1,4 kg-os súlyával és 15,9 mm-es vékonyságával a Zenbook 14X OLED rendkívül hordozható és rugalmas, melyet az alumínium ház tesz teljessé.

Az ASUS Zenbook sorozat a szépséget és az eleganciát hihetetlen keménységgel ötvözi. 2018-tól az összes modellt a szigorú MIL-STD 810H katonai szabvány szerint tesztelik a maximális megbízhatóság és tartósság érdekében. A számítástechnikai eszközöket kiemelten nagy kihívás elé állító tesztsorozat magában foglalja a zord környezeti körülmények közötti működést – beleértve a szélsőséges magasságot, hőmérsékletet és páratartalmat –, valamint fizikai rezgés- és ütésteszteket, amelyek a főként véletlenül előforduló leejtéseket, ütközéseket szimulálják.

Ablak a világra

A Zenbook 14X OLED modellek lenyűgöző 2,8K felbontású OLED kijelzője teljesen új korszakot nyit a laptopok piacán. Manapság egyre többen váltják ki asztali munkaállomásukat vagy akár televíziójukat egy laptoppal, az OLED kijelző pedig minden téren komoly előrelépést kínál. A 16:10-es képarányával nagyobb vizuális munkateret biztosít, mint egy hagyományos laptop, a mozi-szintű 100%-os DCI-P3 színskálalefedettség és PANTONE tanúsítvány pedig a professzionális használatra is megadja az engedélyt.

A 180° -ban kihajtható ErgoLift zsanér megkönnyíti az együttműködést és minden helyzetben praktikusan használhatóvá teszi ezt a gyönyörű látványvilágot. Azt már kevesebben tudják, hogy a hagyományos LCD kijelzőkhöz képest az OLED panelek sokkal kevesebb káros kék fényt bocsátanak ki, így a hosszú munkaórák vagy az esti sorozatozás után sem fognak fájni a szemek és ugyanolyan pihentető lesz az alvás, mint egy szabadnap alatt.

Kívül-belül zseniális

A kompromisszummentes társ megalkotása érdekében a 2022-es Zenbook 14X OLED modellek már a legerősebb, H-szériás AMD és Intel megoldásokkal szerelkeztek fel, melyek az előző generációkra és más laptopokra jellemző megoldásokhoz mérten jóval nagyobb számítási kapacitásra képesek, miközben az ASUS IceCool műtési megoldásnak köszönhetően a tervezőknek nem kellett feladniuk a Zenbook szériára jellemző vékony és könnyű kialakítást.

Ez azt is jelenti, hogy nem csak az alapvető irodai felhasználásra, hanem akár képszerkesztésre vagy videóvágásra is használhatóak ezek a vékony és könnyű laptopok. Az ASUS és az Adobe közös erővel dolgozik azon, hogy a tartalomkészítő szakembereket a lehető legerősebb hardver- és szoftvereszközökkel segítse hozzá ötleteik megvalósításához, ezért az OLED kijelzős ASUS laptopokhoz ajándék Adobe Creative Cloud előfizetés is jár.

Természetesen az ultragyors SSD tárhely és a sokoldalú Thunderbolt 4-es USB-C csatlakozók mellett a legmodernebb WiFi 6E szabvány segíti a vezetéknélküli munkavégzést, miközben a mindennapi praktikumot olyan egyedi megoldások teszik teljessé, mint az innovatív ASUS NumberPad 2.0, mely egy kattintásra számológéppé varázsolja a touchpad felületét.

A legújabb OLED kijelzős ASUS Zenbook modellek rengeteg lehetőséget kínálnak, a széles választékban pedig mindenki megtalálja azt a modellt, mely hű társa lesz az alkotásban és a szórakozásban.

Rovatok