Index Vakbarát Hírportál

A legfelkapottabb Ukrán együttes az A38-on

2022. július 1., péntek 13:29

Július 7-én érkezik az ukrán elektro-pop-folk GO_A a Hajóra

Sok hazai előadó fordul meg következő hónapban a Hajó tetőteraszán. Marge, Antonia Vai, Solére és Saya Noé egy koncerten, Úrfi és We Plants Are Happy Plants is júliusban, de egy különleges hangvilágú, a folk hagyományait az elektronikus zenével ötvöző ukrán és egy spanyol metál együttes is koncertezik.

Az egyik legnagyobb ukrán pop-szenzáció, a tavalyi Eurovízión zajos sikert arató elektro-pop-folk GO_A újraértelmezi, elektronikus köntösbe csomagolja az ukrán folklórt. A zenekar lenyűgöző autentikus ukrán éneket, modern dance ütemeket, afrikai dobokat és erőteljes gitárjátékot ötvöz, a saját heves és felejthetetlen stílusában.

Magával ragadó koncertre számíthatunk, hiszen 2021 végén a GO_A nyerte az Eurovízión a „Leginnovatívabb színpadi produkció” kategóriát, valamint a fesztivállal foglalkozó Wiwibloggs 2 díját is.

Július 10-én érkezik a spanyol instrumentális metál banda, a Syberia, post-metál fogja elárasztani a tetőteraszt, némi black-metálos kísérletezgetéssel. Ezen az estén velük tart a szintén instrumentális és nem kevésbé kísérletező Törzs, akik korábban az Aggteleki cseppkőbarlangból, legutóbb pedig a Bükk közepén felállított szettel forgatták az Átfordult.

Július 28. az olyan ritka alkalmak egyike, amikor az A38 színpadára lép Bergmann Péter, elektronikus zenei kalandjával a We Plants Are Happy Plants-szel. Legutóbbi lemezével, az emelt vokál mennyiséggel populárisabb irányokba kacsintgat, ez pedig biztos érződni fog a koncertjén is. Persze van, ami nem változott: a természetközpontúság, a filozófiai gondolatkísérletek, és a különleges képi világ ami Péter zenéjét és online jelenlétét jellemzi.

Folytatódik a Hajógyár és az A38 közös sorozata is, ahol a különleges műfaji fúziókat júliusban olyan művészek segítenek megfejteni zenei oldalról, mint Saiid vagy Szepesi Mátyás. A hónap első, július 5-i ilyen alkalmán a Istvánffy Emma, Szarvas Valentin és Kiss-Egedi Adél, vagyis a Delka bag kollekciói érkeznek a kifutóra, Kacsó Hanga és a Ricsárdgír kíséretében.

A szokásos Naplementézős, szabadtéri elektronikus bulisorozatok is folytatódnak: Friday, Sunburst, Fine Selection több alkalommal is a hónapban.

Találkozunk az A38-on!

Az A38 korábbi koncertfelvételei mindenki számára szabadon elérhetőek a Hajó tematikus Youtube csatornáin:

Összművészeti programok, streamek, interjúk: A38 Hajó

Pop, indie és elektronika: A38 Vibes

Rock, metal, hardcore: A38 Rocks

Nép- és világzene: A38 World

Jazz és experimentális zene: A38 Free

Rovatok