Index Vakbarát Hírportál

Musicaltörténelem a napfény városában– Chicago, először a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2022. július 25., hétfő 15:19

Sosem látott musicalszenzáció érkezik az ország legnagyobb szabadtéri színpadára augusztusban: a Fesztivál történetében legelőször, ráadásul valódi sztárszereposztással debütál John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse sikerdarabja, a Chicago a Szegedi Szabadtérin.

A legendás dzsessz-show vadonatúj köntösben, Béres Attila ötletgazdag rendezésében várja majd a musicalrajongókat. Gyilkosság, korrupció, hírnév és csillogás állnak az eredetileg az 1920-as években játszódó történet középpontjában. Ez a szegedi előadáson sem lesz másképp, kivéve, hogy kosztümös dráma helyett a panelrengetegek ismertős környezete, napjaink utcai viselete köszön vissza a színpadon. Ám a grandiózus látványra vágyóknak sem kell csüggednie: izgalmas színpadtechnikai megoldások és valódi vizuális orgia gondoskodik arról, hogy szemkápráztató előadás szülessen a Dóm téren. És persze a börtönuniformisokon túl strucctollak, flitterek, meghökkentő és az utolsó sorokból is remekül megcsodálható jelmezek felelnek a semmihez sem fogható, emlékezetes képi világért, amely az előadást jellemzi. A látványban megfér egymás mellett a szürke, a hétköznapi és a lenyűgöző, a túlzó, azaz a valóság és a revü-világ – nem véletlen, hiszen éppen a kettősségek adják a világhírű musical sava-borsát.

A Chicago két férjgyilkos nő versengésének története, amelyben összeolvad a showbiznisz és az igazságszolgáltatás, a bűnösökből bálványt farag a média, a képmutatás erény és a 15 perc hírnév mindent visz. A revüsztár Velma Kelly és a sikerre még csak áhítozó Roxie Hart főszerepeiben Ónodi Esztert és Czakó Juliannát láthatja a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. Rafinált védőügyvédjüket, a női szívek és a közvélemény megnyerésének mesterét Nagy Ervin alakítja majd. A női börtön őreként, aki éppolyan korrupt, amennyire lágyszívű, Janza Kata tér vissza egy számára is izgalmas újdonságot jelentő szerepben a Szabadtéri Játékokra. Vele ellentétben először áll majd a Dóm tér deszkáin Mészáros Máté, aki Roxie pipogya férjét formálja meg, és Lakatos Márk is, aki Konferansziéként irányítja majd a fordulatos eseményeket.

A neves főszereplőkhöz kiváló színművészek csatlakoznak a csaknem húsz fős szereplőgárdában, és számos statiszta, valamint az ország különféle pontjairól érkezett remek tánc- és zeneművészek vesznek részt a népszerű musical életre keltésében. A Silló István karmester vezényelte zenekar ráadásul különleges „szerephez” is jut az előadásban: végig a színpadon foglalnak majd helyet, és a cselekményhez méltóan, „a hűvösről” játsszák majd a világhíres dallamokat.

Már valósággal dübörögnek a fergeteges musical előkészületei, amelyet augusztus 12-én mutatnak be a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. A nagyérdemű ezt követően további öt estén keresztül, augusztus 13-án, 14-én,majdpedig 18-án, 19-én és 20-án láthatja a Chicagót. A humorban és vérpezsdítő ritmusokban gazdag történet, amellett, hogy nagyon is aktuális megközelítéssel rántja le a leplet a 15 perc hírnév hamisságáról, feledhetetlen szórakozást ígér minden érdeklődőnek. Kirobbanó zárlata lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok idei, Dóm téri programsorozatának.

Rovatok