Index Vakbarát Hírportál

HUAWEI MateBook X Pro - digitális életünk prémium eszköze

2022. augusztus 17., szerda 10:42

Erős számítógép a professzionális feladatokhoz? Egy sokoldalú, prémium kialakítású hordozható eszköz? Megérkezett a Huawei új csúcskategóriás notebook-ja, amely megbízható partner az üzleti életben.

A professzionális digitális életvitelhez olyan eszköz kell, amely a legnehezebb feladatokkal is könnyen megbirkózik, mindeközben pedig könnyű, vékony kialakításával a repülőtől a hegytetőn át a partnerek tárgyalójáig megbízható társ. A Huawei 2022-es MateBook X Pro modellje prémium külsővel, nagy teljesítménnyel és kis súllyal érkezik, és mindemellett olyan intelligens, egyedi funkciókat kínálva, amelyek jelentősen megkönnyítik az üzleti és irodai életet.

Nézzük először a külsőt! Az ultravékony kialakítású laptop könnyű, de erős és igényesen kidolgozott magnézium borítással elérhető, a speciális Soft-Touch bevonat miatt ráadásul fémhez képest is puhán simul a kéz alá. Az új MateBook X Pro mindössze 1,26 kilogrammot nyom, tehát észrevétlenül illeszkedik a táskába. Szintén a külső része a kijelző, amely azonban nem csak a szépsége, de részletgazdagsága miatt is említést érdemel: a 3,1K felbontású FullView megjelenítő kávája szinte láthatatlan, hogy a felület egészét a professzionális színhűségre hangolt kép foglalhassa el - ezzel pedig tökéletesen alkalmas grafikai, tervezési, videós feladatokra is, de persze a munka végeztével a filmnézéshez is különleges élményt ad.

A MateBook X Pro ráadásul az irodában sem egy önmagában dolgozó eszköz: a gyártó egyik fontos fejlesztési iránya, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sokféle élethelyzetre (egészség, fitnesz, utazás, iroda, szórakozás, otthon) nyújtson olyan okos megoldásokat, amelyek gördülékenyebbé teszik az együttműködést az eszközök között („Seamless AI Life”). Ennek része a Super Device koncepció, amely egy szoftveres megoldással lehetővé teszi az eddiginél több eszköz szimultán összekapcsolását. Így a MateBook X Pro egy digitális ökoszisztéma részévé válik, ahol pillanatok alatt vezeték nélkül összekapcsolódhat a kompatibilis okostelefonokkal, tabletekkel és kiegészítőkkel, és nem utolsósorban két irányú interakciót kezdeményezhetünk az eszközök között. Ez az innovatív megoldás jóval több lehetőséget kínál, mint egy másodképernyő beüzemelése egy külső eszközön, vagy a fájlok átmentése. Egy tablet esetében például közvetlenül a laptopon érhetőek el a táblagépen belüli fájlok, amelyeket közvetlenül szerkeszthetünk. Okostelefon csatlakoztatásakor pedig nemcsak a készülék képernyőjének tükrözött változatát kapjuk a laptop képernyőjén, hanem közvetlenül a laptopon is kommunikálhatunk a telefonnal és annak alkalmazásaival, például megnyithatjuk az okostelefon WhatsApp alkalmazását, és válaszolhatunk egy üzenetre a laptopon, anélkül, hogy hozzáérnénk a telefonhoz.

A laptop munkabírását a 12. generációs Intel Core i7 EVO processzora biztosítja, amely a professzionális irodai, üzleti szoftverek használatakor is megbízható teljesítményt nyújt. A komoly igénybevételt támasztó tevékenységekhez ráadásul nem kell feltétlenül fali csatlakozó mellé szorulnunk: a 90W HUAWEI SuperCharge segítségével bárhol villámgyorsan feltölthetjük a MateBook X Pro akkumulátorát.

2022-ben már az eszközöknek is fel kell nőniük a professzionális digitális környezethez, hardveresen és szoftveresen egyaránt. A HUAWEI MateBook X Pro egyszerre stílusos, erős, okos és könnyed, egyedülálló intelligens funkcióival pedig ideális arra, hogy az irodánk megbízható központi eszközévé váljon.

Rovatok