Index Vakbarát Hírportál

Lenyűgöző kütyük a tanévkezdéshez

2022. szeptember 5., hétfő 14:34

Mire megszoktuk, hogy a COVID a lezárásokkal átírta az iskolakezdéskor felmerülő igényeket, ebben az évben még a rezsidíjak miatt is átállhat számos iskola a digitális oktatásra. A tanuláshoz persze egyéb okból is szükség lehet új eszközökre, amelyekkel könnyebbé teheted a gyerek életét, ezért megmutatjuk, hogyan találd meg a legjobb kütyüket a tengernyi ajánlat között.

Ügyes tanévkezdés szülőknek általános iskolás gyerek esetén

Az általános iskolákban mostanra megszokott, hogy a tanárok Facebook csoportokban, esetleg Skype-on küldik az osztályinfókat, vagy a házi feladatokat. Ehhez szülőként 0-24-ben hozzá kell férned, ami modern telefon nélkül aligha fog sikerülni. A legjobb megoldás, ha van egy könnyen kezelhető okostelefonod, mint amilyen a XIAOMI REDMI 9AT. Erre a Kréta alkalmazást is letölheted, így naprakész leszel a gyerekmed iskolai teljesítményével kapcsolatban.

Alsóban fő a játékosság

A kisiskolás gyereknek a tanulást célszerű játékossá tenni. Ha belegondolsz, ez digitális oktatástól függetlenül minden esetben igaz. Egy Huawei MATEPAD tablet kitűnő választás a tananyag könnyed elsajátításához. Ha például rajzprogramot töltesz rá, és veszel hozzá egy Maxell Stylusérintő tollat, könnyedén megoldhatod, hogy a gyerek lelkendezve várja az órákat.

Felsőben elgondolkodhatsz egy notebook vásárlásán

A notebook kiválasztásánál két fő szempont van; hogy mire fogja használni a gyerek és mekkora a kereted. Mivel az általános iskolai tanagyag alapesetben nem igényel extrákat egy laptoptól, ezért majdhogynem bármilyen típus megfelelő lehet, aminek nem fél perc betölteni egy Word-öt.

A meglepően jó áron elérhető Lenovo IDEAPAD kimagasló erre a célra. Fontos szempont, hogy előre feltelepítették rá a Windows 10 Home operációs rendszert, így azonnal használhatja a gyerek.

Ha nagyobb keret áll rendelkezésre, akkor az ASUS ZENBOOK 14X OLED notebook pompás választás. A 14 colos kijelző szemkápráztató HD képet ad, emellett 16 GB RAM memóriával és 512 GB SSD tárhellyel kényezteti el a használóját.

Ha a tanuláson túl a varázslatos játékélmény is cél, akkor az MSI CROSSHAIR 15 igazi főnyeremény lesz. Örömmámoros visítás garantálva.

Ha nem akarsz állandóan a közeli papírírószereshez rohanni, ha valamit nyomtatni kell, akkor szerezz be otthonra egy HP DESKJET nyomtatót. Mivel ez egy multifunkciós készülék, nem csupán nyomtatni, hanem szkennelni és másolni is tudsz vele. Ennek pedig nem csak az iskolai dolgoknál, hanem saját célok esetén is hasznát veheted.

Kütyüválogatás középiskolásoknak

A tinédzserek komplexebb feladatokkal találkoznak a suliban, amelyekhez komolyabb notebookra lehet szükségük Kiemelkedik a középkategóriából egy markáns képviselő, a DELL INSPIRON 15. Intel Core i5 processzor, 8 GB RAM. A specifikáció legmeggyőzőbb eleme, a 256 GB SSD mellé társuló 1 TB HDD tárhely, amelyre nem csupán képek, videók vagy adatok tömkelege fér rá, de a benne dolgozó SSD-nek köszönhetően szupergyors is lesz a gép.

Ha a gyereket érdeklik a grafikai vagy videóvágó programok, netán szívesen játszik, akkor a Dell G15 notebook tökéletes választás. Az NVIDIA GeForce 4 GB-os GDDR6 videókártyával maximálisan elégedett lesz. Mivel a Windows 10 operációs rendszer is a tartozékok között szerepel, azonnal használható a gép, nincs szükség plusz telepítgetésekre. Ez rengeteg idegeskedéstől és nyűgös gyerekzsivajtól ment meg.

Ha bővebb a kereted, a korábban említett ASUS ZENBOOK notebookra hosszútávon megtérülő megoldásként tekinthetsz.

Mielőtt fognád a fejed, hogy ezekre miért nem gondoltál…

Sajnálatos módon a legtöbb iskola nem biztosítja az operációs rendszert a laptopokhoz, így annak beszerzése is szükséges lehet, amihez az egyszerűség végett érdemes a különböző Windows programok közül választanod.

Akár tanulásról, akár játékról van szó, hasznos tartozék egy LOGITECH vezeték nélküli egér. Kíméli az ujjakat, könnyebbé teszi a notebook használatát, így gyorsabban tud dolgozni rajta az ember.

Ha a gyerek nagyon érzi a kamerát, folyton a Youtube-on vagy a TikTok-on lóg, háromszor körbecsókol, ha veszel neki egy asztali körlámpát spotlighttal, ami kifejezetten okostelefonokhoz készült. Ezzel mindig tökéletes lesz a megvilágítása, nem kell szórakoznia a fényekkel. Ám mit sem érne a világítás elsőosztályú felvételeket készítő okostelefon nélkül, mint amilyen a SAMSUNG GALAXY A53. Egy31 MP-es előlapi kamera és összesen négy darab (64 MP/12 MP/5 MP/5 MP) hátlapi kamera segíti a világbajnok képek, videók készítését.

Szuper notebookok egyetemistáknak

Az egyetemi évek az életre készítenek fel. Ha erre gondolunk a laptop vásárlásakor, akkor simán kereshetünk az üzleti notebookok kategóriájában.

Az üzleti laptopok egyik belépőterméke a HP-15 Snotebook, ami az árához képest kifejezetten meggyőző teljesítményre képes. Intel* Core* i5-1135G7 processzor, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Intel* Iris* Xe Graphics integrált grafikus vezérlő szerepel a specifikációjában.

A második, a korábban is említett DELL Inspiron 15 3511notebook. 256 GB SDD + 1 TB HDD tárhelykapacitás, 8 GB RAM, 2 GB-os NVIDIA GeForce videókártya biztosítja, hogy az egyetemista éveken át nagy magabiztossággal használja ezt a laptopot. Tökéletes lesz a szakdolgozat elkészítésére, jegyzetelésre, vagy akár filmnézésre.

Ha már most gondolunk a munkahelyi évekre, egy MacBook lehet az elsődleges célunk. A 13”-os MacBook Air nyertes megoldás. A képernyőméret elsőre talán kicsinek tűnhet, azonban az órai jegyzeteléshez kiváló, ha a notebookot ölben kell tartani, vagy a keskeny asztalokra helyezni, nem beszélve az egész napos hurcolászásról.

Notebook örök gyerek főiskolásoknak

Attól, mert a gyerek egyetemre jár, nem kell megkövetelni tőle, hogy eltávolodjon a játékoktól. Ezt az igényt elégíti ki a LENOVO IDEAPAD GAMING 3, amelybe az Intel Core i5-ös processzor mellé 16 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD és 4 GB-os NVIDIA grafikus vezérlő került, így garantált a fenomenális játékélmény.

Eggyel magasabb kategória az ASUS ROG FLOW X13. Ebben AMD Ryzen 7 processzor dolgozik maximum 4.7 GHz-en. A sebességet a 16 GB DDR5-ös RAM memória és az NVIDIA GEForce 4 GB GDDR6-os grafikus vezérlő teszi ellenállhatatlanná, az extrakönnyű kezelhetőségért pedig a Multi-Touch LCD érintőkijelző a felelős. Ehhez a típushoz a NICEBOY HIVE 2 JOY vezeték nélküli fejhallgatót ajánljuk, csak hogy ne őrüljenek meg a családtagok vagy a lakótársak, amikor játszik vagy mondjuk zenét hallgat a „gyerek”.

A hegycsúcson az ACER NITRO 5 álomnotebook áll 8 magos AMD Ryzen processzorral, 16 GB DDR4 RAM memóriával, 1 TB SSD-vel és NVIDIA* GeForce* RTX 3080 8 GB GDDR6 videókártyával. Ezzel a notebookkal maximális képi kidolgozottságban élvezhetjük a játékokat, és itt nem is kell megállnunk. A laptop specifikációját tekintve szinte bármilyen képi vagy videós munkához ragyogó társunk lesz.

Egy főiskolás akár előadás közben is kaphat életbevágó e-maileket, amelyeket jó, ha nem csak a notebookján lát. Ehhez nyújt segítséget az AMAZFIT GTR 2 okosóra, amelyben olyan funkciók is helyet kaptak, mint a beépített GPS, a saját fejlesztésű Biotracker, vagy a véroxigénszintmérő. Normál használat mellett pedig akár 14 napot is bír töltés nélkül.

Őszintén bízunk benne, hogy segítettünk gazdaságossá tenni az iskolakezdést, és a felsorolt kütyükből kiválaszthattad azokat, amelyek több éven át színesítik majd a gyermeked iskolai eszköztárát, megkönnyítik az életét vagy épp egy csodás karrier beindításában segédkeznek.

Rovatok