Index Vakbarát Hírportál

Őszre jöhet egy új, sokoldalú irodai laptop?

2022. szeptember 15., csütörtök 11:14 | aznap frissítve

A nyári pihenés után újra visszatérünk a munkához. Mihez kezdjünk, ha az előző PC már nem bírja a strapát?

Manapság az elvégzendő feladatok sokrétűvé váltak: egymás után dolgozunk szöveges fájlokkal, képeket szerkesztünk, videót vágunk, prezentációt tervezünk, eközben élő megbeszéléseken veszünk részt – és persze mindezt úgy tesszük, hogy folyamatosan mozgásban vagyunk. Épp ezért laptopból is olyat kell választanunk, ami erőben, dizájn terén és hordozhatóságban egyaránt megbízható társunk. A HUAWEI kínálatában a MateBook X Pro és MateBook D16 is ilyen.

Prémium külső, mindentudó belső
A HUAWEI MateBook X Pro esetében elsőre az tűnhet fel, mennyire könnyen hordozható, kis mérete mégsem megy a teljesítmény rovására. A 12. generációs Intel Core processzor kiváló hardveres hátteret biztosít bármilyen feladathoz, ráadásul Teljesítmény üzemmódjában még több erőt ad a nagy hardverigényű szoftverek, vagy akár az egyszerre futtatott alkalmazások használatához. Az Intel Evo tanúsítvány garantálja, hogy a nagy teljesítmény mellett gyorsabb Wi-Fi, valamint hosszú élettartamú, gyorsan töltődő akkumulátor segít a profi munkavégzésben.

Attól sem kell tartani, hogy a grafikai munkákat, videós és egyéb kreatív feladatokat nem tudjuk elvégezni egy laptop kijelzőjén: a 14,2 hüvelykes, 3,1K felbontású FullView panel szinte a teljes felületet elfoglalja, a vékony kávák miatt a képernyő-test arány 92,5%-os. Emellett a P3 és sRGB kettős színtartomány garantálja, hogy a kijelzőn tökéletesen valósághű színeket látunk.

MatebookXpro 1024x650 3

Nézzük, pontosabban hallgassuk a hangot! A hat hangszóró mellett az osztott frekvencia beállítás, valamint a két mélysugárzó-készlet a továbbfejlesztett hangalgoritmusokkal kombinálva még kiválóbb basszushangzást eredményez. Hanghívások közben sem kell a gép közelében maradnunk: a négy beépített mikrofon kiemelkedő hangfelvételi képességeinek köszönhetően akár 5 méteres távolságból is képes tisztán rögzíteni vagy továbbadni a hangunkat.

A használatot a nagyméretű érintőpad és a sokrétű, gesztusvezérlés is segíti, a Super Device funkciónak köszönhetően pedig a MateBook X Pro könnyen csatlakoztatható Huawei telefonokhoz, valamint tabletekhez és monitorokhoz. A külső megjelenése szintén csúcskategóriás: a Magyarországra érkező prémium változat puha tapintású fémházat kapott, így kényelmes fogást és strapabíró felületet biztosít. Emellett a könnyű és erős magnéziumötvözetek miatt mindössze 1,26 kilót nyom, tehát meg sem érezzük a táskában, viszont attól sem kell tartanunk, hogy megsérül, karcolódik.

Kistestvér nagy kijelzővel
A MateBook X Pro mellett érdemes körülnézni a Huawei további új laptopja között is, amelyek szintén két világot olvasztanak össze: úgy kínálnak erős hardveres alapokat, hogy közben vékony, könnyű kialakításukkal bárhová magunkkal vihetjük őket. A nemrég megjelent MateBook D 16 ezt az elvet tökéletesíti olyan szinten, hogy a 16 hüvelykes kijelzőjét a korábban 15,6 hüvelykes modellekhez használt készülékházba építi, ezzel a hordozhatóság és a nagy megjelenítő egyszerre áll rendelkezésre. A “kötelező feladatok” végeztével ezek a laptopok filmnézésre, zenehallgatásra is tökéletesen alkalmasak, így szolgálva a pihenést a következő nap előtt. Épp ezért a MateBook D16 az irodai feladatok mellett akár az új iskolaévre is kiváló választás lehet.

Rovatok