Index Vakbarát Hírportál

Az MKB Bank többet ad – Rugalmas megoldások és szakértelem az agráriumban is

2022. szeptember 19., hétfő 16:30

Az MKB Bankkal jelentősen növelte sikereit a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft.

A Böszörményi Baromfifeldolgozó mindmáig családi tulajdonú vállalkozás, amelynek tevékenysége a tenyésztés és a nevelés mellett kiterjed a feldolgozásra, a kereskedelemre és ezzel együtt a logisztikára is. Kapcsolata az MKB Bankkal több mint öt éve tart, és mint Sőrés Imre ügyvezető mondja, elégedettségük alapja a bank proaktivitása és rugalmassága.

Minden helyzetben a cég igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat keresik, és ezek alkalmazására törekszenek a számlavezetésben, illetve a finanszírozásban.

Szakértelem, nem csak a pénzügyekben

Folyamatos fejlődése során a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft. évről évre bővült. A tulajdonosok 2016-ban technológiai váltás mellett döntöttek, ekkor kezdődött a kapcsolat az MKB Bankkal, amely nagy összegű hitelt biztosított pályázati finanszírozáshoz a hiányzó forrás biztosításával. A bank szintén jelentős összegű forgóeszköz-finanszírozási hitelt is nyújtott a vállalkozásnak.

A bizalom és az elkötelezettség volt a sikeres együttműködés kulcsa

– mondja Sőrés Imre.

A bank akkor is segítette volna fejlesztések megvalósítását, ha a cég nem nyer a pályázaton. A pénzintézet egyik leányvállalata szakértőként már a tervezés során részt vett a munkában, a pályázatírást az MKB Consulting segítette. A bank ezt követően is szorosan együttműködött az ügyféllel, igyekezve rugalmas, a cég igényeihez igazodó megoldásokat nyújtani a beruházáshoz.

Komplex kihívások sikeres megoldása

A fejlesztésig a darabolás például kézi munkával, hagyományos módszerrel történt. A beruházás révén azonban jelentős változások mentek végbe a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft.-nél: lecserélték a teljes vágósort, új épület, daraboló, fejlett üzem jött létre, a korábbi 3500-ról hétezerre nőtt az óránkénti vágási darabszám, 15 milliárdra az éves kapacitás. A feldolgozó erőssége, hogy az üzemben lehetőség van csirkén kívül pulyka és tyúk vágására is, a vágósor 15 perc alatt átállítható. Kézi darabolásra ma már csak a pulyka és a nagytestű tyúk esetében van szükség. A fejlesztések nemcsak a vállalkozás növekedését segítették, egy részükhöz munkahelyteremtés is járult. A cég eredményei és pénzügyi mutatói tovább javultak, erősödtek piaci pozíciói. Értékesítési tevékenysége kiterjed a környező települések mellett országos szintre is, exportra is szállít. Egy dolog azonban nem változott: a tulajdonosok ma is részt vesznek a kétkezi munkában.

Kihívásokból lehetőségek

A Böszörményi Baromfifeldolgozó és az MKB Bank üzleti filozófiája egyaránt a minőségre és a megbízhatóságra épül.

Ha ezek közösek, megvan a bizalom alapja, amely egy hosszú távú pénzügyi kapcsolathoz és a további célok megvalósításához kell

– mondja Sőrés Imre.

Az MKB Bank és a Takarékbank piacvezető az agrár- és élelmiszeripar finanszírozásában. Termékpályákban gondolkodunk, ahogy a 21. századi élelmiszer-gazdaságnak, úgy a szakértő finanszírozásnak is ez az alapja. Ez a szemlélet alapjaiban határozza meg a baromfi termékpályákat, ezáltal könnyű volt a partneri viszony kialakítása a Böszörményi Baromfifeldolgozóval

– fogalmaz Hollósi Dávid, az MKB Bank és a Takarékbank Agár-és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

További információ: https://www.mkb.hu/agrar

Rovatok