Index Vakbarát Hírportál

Energia- és költséghatékony Park West 3 otthonok a XIII. kerületben

2022. október 4., kedd 15:38 | egy éve frissítve

Energiahatékony, fenntartható és környezettudatos otthonokat kínál az AA+ energetikai besorolású Park West 3, a LIVING nagy sikerű Park West lakóingatlan-fejlesztésének harmadik üteme – mindezt kedvező fizetési feltételekkel és 5%-os áfával!

Az energia- és gázárakkal kapcsolatos változások miatt újra kell gondolnunk a preferenciákat, mielőtt új otthont vásárolunk. Akár lakhatási, akár befektetési célból választunk ingatlant, az infrastruktúra, a lokáció és komfortnövelő szolgáltatások mellett kiemelten fontos szempont a lakás energiahatékonysága, valamint, hogy a fűtési és a hűtési költségek a megemelkedett rezsiárak mellett is alacsonyak legyenek.

 A XIII. kerületben, a megújult Ferdinánd negyedben épülő, összesen 230 lakást kínáló Park West 3 a fenti igényeknek teljes mértékben megfelel: költséghatékony, környezettudatos és kényelmi megoldásokkal várja leendő tulajdonosait. Az aktuálisan elérhető lakások listáját ide kattintva tekintheti meg.

A Park West 3 építési munkálatai 2022 második negyedévében kezdődtek meg, az ingatlanok átadására várhatóan 2025 első negyedévében kerül sor. A Park West 3-ban minden igényt kielégítő otthonok épülnek, a praktikus stúdiólakásoktól a nagyvonalú ötszobás, panorámás penthouse lakásokig, ezenkívül két üzletet és két irodahelyiséget is kialakítanak.

Az energiahatékony otthon a jövő záloga

A fenntarthatóság és energiahatékonyság témája az elmúlt időszakban a gáz és villanyárak elszállásával törte ránk igazán otthonunk ajtaját, hiszen az energiafogyasztás a pénztárcát drasztikusan érintő kérdéssé vált. Arra vonatkozóan, hogy körülbelül milyen fűtési költségekkel kell számolni egy lakás esetében, az energetikai tanúsítvány szolgáltat fontos információkat: a jelenlegi szabályok szerint a tanúsítvány két betűjellel jelöli az épületek energetikai osztályát, aszerint, hogy mekkora az elsődleges energiaigényük, vagyis, hogy átlagosan mennyi a fogyasztásuk egy év alatt egy négyzetméterre vetítve. Az AA++, AA+, AA és BB energetikai osztályokba tartozó otthonok teljesítik a közel nulla energiaigényt, esetükben a megújuló energia aránya legalább 25 százalékos.

A Park West 3 AA+ energetikai besorolású, kiemelkedően nagy energiahatékonyságú otthonokat kínál, amelyeknél az éves rezsi költségek sokkal alacsonyabbak lehetnek egy hagyományos kialakítású lakáshoz képest. A lakópark szabad lakásait ide kattintva tekintheti meg.

Korszerű műszaki megoldások

A Park West harmadik üteme a lakópark műszakilag legfejlettebb épületegyüttese lesz, köszönhetően a korszerű, teljesen megújuló energiát használó hőszivattyús rendszernek, a mennyezethűtés-fűtés panelnek, a háromrétegű üvegezéssel ellátott homlokzati nyílászáróknak és a kiemelkedően vastag, 15 centiméteres hőszigetelésnek. Ezek a megoldások az év minden szakaszában megfelelő hőkomfortot biztosítanak, továbbá a hőmérséklet az okosotthon-rendszerrel egyszerűen, távolról is szabályozható lesz, hozzájárulva az ideális hőmérséklet fenntartásához és az alacsonyabb hűtés-fűtési költségekhez.

Aktív városlakóknak és befektetőknek is tökéletes választás

A fejlesztés az aktív életmódot kedvelőknek, valamint a befektetési céllal vásárlóknak is ideális választás lehet. A Park West a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő környékén, a XIII. kerületi Ferdinánd negyed szívében található, a Szabolcs utca 15-25. szám alatt.

Jól megközelíthető autóval, de ha nem hagyjuk el a várost, a legtöbb esetben nem is lesz szükség gépjárműre. A lakópark kerékpárral és tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, az M3 metró, 14-es villamos, 105-ös busz, 75-ös troli mellett számos éjszakai járat megállója megtalálható a környező főutakon. A Westend bevásárlóközpont, a Városliget, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Széchenyi fürdő is 10 perces sétával elérhető.

A Park West 3 lakásai a kitűnő infrastruktúrának és a kedvező fizetési feltételeknek köszönhetően kiváló befektetési lehetőséget biztosítanak, a már átadott Park West projekt első ütemében szerzett tapasztalatok alapján kiemelkedően jó az otthonok megtérülési rátája. Fontos szempont továbbá az épület energetikai besorolása is, hiszen a bérlemények iránti átalakuló kereslettel összefüggésben a befektetési célú lakásvásárlóknál is alapvető vásárlási szemponttá lépett elő a lakás rezsiköltsége.

Az alacsonyabb rezsiköltségek magasabb bérleti díjakat eredményezhetnek, ami növelheti az ingatlanok értékét. A Park West 3 lakópark szabad lakásait ide kattintva tekintheti meg.

Kényelmes hétköznapok

A LIVING célja, hogy a megvásárolt lakás a legtöbb örömet szerezze a lakástulajdonosok számára. Ebben nyújt maximális segítséget a LIVING professzionális szolgáltató cége, a LIVING Service, mely három területen könnyíti meg a lakók mindennapjait:

A Community LIVING szolgáltatások nem csak kényelmesebbé teszik a hétköznapokat, hanem a lakóközösséget is erősítik. A közösségi szolgáltatások közé tartozik a nappali-társalgó, az igény szerinti takarítás, az autómegosztó-szolgáltatás, a közösségi fészer és a 0-24 órás csomagátvétel.

A Smart LIVING keretében az alapcsomag részeként a legfontosabb okos szolgáltatások vehetők igénybe, melyeket projektspecifikusan kínálunk. A szolgáltatások a vételár részét képzik és felár ellenében bővíthetők.

A LIVING Solutions pedig segít a lakástulajdonosoknak, hogy saját vagy befektetési célra vásárolt ingatlanukkal kapcsolatos teendőiket gördülékenyebbé tegyék, a lakberendezéstől az ingatlan teljeskörű hasznosításáig.

A fejlesztőről
A LIVING Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, célja olyan modern, fenntartható, városi otthonok létrehozása, amelyek emberközpontú szolgáltatásaikkal és intelligens megoldásaikkal az ott lakók életminőségét javítják. Megvalósult fejlesztései a Kassák Residence, a Metropolitan Garden, a Park West 1 és a Kassák Passage, folyamatban lévő projektjei a Park West 2-3, a Kassák Terrace és a Le Jardin lakóparkok. A lakófejlesztésekben közös a kiváló közlekedési lehetőségekkel és szolgáltatások sokaságával rendelkező lokáció, az átlagon felüli műszaki minőség és környezettudatos, fenntartható megoldások.

Rovatok