Index Vakbarát Hírportál

A hagyományok által szőtt szoros köteléket ünnepli az Unicum karácsonyi reklámja

2022. november 9., szerda 14:52

Két fantasztikus színésszel, őszinte és megható jelenetekkel érkezik az új film

A karácsonyi készülődés forgatagában sokan a tökéletességre törekszenek: a hibátlanul becsomagolt ajándékokra vagy épp a mesterszakácsokat is felülmúló menüsorra. Ám sokszor éppen a legegyszerűbb pillanatok válnak tökéletessé, ezekből lesznek ugyanis azok az emlékek és tradíciók, amelyek egész életünk során fontos szerepet töltenek be. A családi hagyományok gyerekkortól kezdve építenek, formálnak és terelnek, ezeket a tanításokat visszük magunkkal tovább felnőttként.

Az Unicum idei karácsonyi kisfilmje a hazatérés motívumán keresztül világít rá, hogy a felejthetetlen közös emlékek mindig összekötnek, az otthon érzetét pedig a valódi értékek teremtik meg. A Nyitray Márton rendezésében készült film apák és fiaik különleges kapcsolatát mutatja meg Haumann Máté és édesapja, Haumann Péter főszereplésével.

A téli mesevilág és a klasszikus karácsonyi kórusének mélységével és lendületével megágyaz a nosztalgikus és egyben felemelő történetnek. A reklámfilmben felvillanó boldog és szeretetteljes élmények, amelyek az apa és a fiú kötelékét formálták, teszik oly fontossá a hazatérést – akár szimbolikus értelemben is. Hiszen ezekben az érzelmekben, emlékekben, vidám koccintásokban, bölcs szavakban bármikor megtalálhatjuk az otthont.

A családi hagyományok megteremtése jelentheti azt, hogy karácsonykor élére vasalt ruhában ül a rokonság a ropogós abrosszal leterített étkezőasztal mellett – de nem mindenkinek ez válik be. Ennél sokkal fontosabb, hogy megtaláljuk a saját hagyományainkat, amelyek a mi családunkhoz a legjobban illenek. Ez lehet a közös éneklés a karácsonyfa körül, lehet egy hosszú, téli vonatút is a nagyszülőkhöz, egy asztal közepére kitett gyertya vagy egy étel közös elkészítése, de akár egy kedves ünnepi baki is, amin közösen nevetett a család, és amit azóta is szívesen mesélünk.

Nagyon sokat jelentenek a hagyományok a családom számára, becsben tartjuk azokat az értékeket, amelyeket az egyik generáció adott tovább a következőnek. Ezek a tradíciók összekötnek és hazarepítenek bennünket szeretteink körébe, ezért is vagyunk arra büszkék, hogy minden pohár Unicumban van egy cseppnyi otthon.

– mesélte a filmmel kapcsolatban Zwack Sándor.

A kiemelt képeket Ritter Doron fotós készítette.

Rovatok