Index Vakbarát Hírportál

A wc-ülőkédnél is több baktériumot hordozhat a laptopod billentyűzete, de van megoldás

2022. november 25., péntek 12:34

A laptopok sokak számára nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek, míg mások a mindennapok hasznos kiegészítőjeként segítségükkel lelnek örömet az online világban, leveleznek, tartalmat fogyasztanak és megvalósítják álmaikat. A közös pont maga a laptophasználat, mely általában napi több órát jelent, azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy higiéniai szempontból mekkora kockázattal jár egy-egy billentyű leütése vagy az egér mozgatása.

A laptopok felülete akár több ezer baktériumnak is otthont adhat, hiszen több szempontból is ideális terepet jelentenek számukra. Velünk jönnek a munkába, a kávézóba, a külföldi nyaralásra, nyáron kint a kertben róluk szól a zene vagy az esti film és még sorolhatnánk. Minden hely más és más baktériumot rejthet, melyek nyilván nem csak odasétálnak a laptopok billentyűzetére. Legtöbbször mi vihetjük oda őket azzal, hogy a billentyűk leütése előtt megfogunk egy kilincset, kibontunk egy zacskó nasit vagy megsimogatjuk a házikedvencünket.

A legtöbb felhasználó nem mos kezet minden használat előtt, nem törli le a nap végén valamilyen baktériumölő kendővel az egész felületet és szimplán bele sem gondol abba, hogy hány ezer baktérium éri ujjait a használatkor. Ráadásul az átlagos laptopokat nem használják kint az esőben, hóban és mínuszokban, legtöbbször a szoba melegében vagy kinti helyszínen jó időben vannak elővéve, mely ideális körülmény a baktériumok számára. Kevesen tudják például, hogy egy átlagos notebook billentyűzetén akár 20 ezerszer több baktérium mutatható ki, mint egy wc-ülőkén.

Az ASUS mérnökei jó ideje dolgoznak azon, hogy higiéniai szempontból is élenjáró termékpalettát tegyenek le az asztalra, a megoldás pedig az ASUS Antibakteriális Védelem, mely több mint 99%-os hatékonysággal gátolja a baktériumok szaporodását. A különleges felületkezelést a teljes billentyűzet mellett az érintőpad, az ujjlenyomat-érzékelős bekapcsológomb és a billentyűzet körüli teljes felület is megkapta, ahol a tenyerünket, csuklónkat támasztjuk. A különleges technológiának köszönhetően ez védelem átlagos felhasználás mellett nagyjából 3 évig megmarad, még akkor is, ha a felhasználó különféle tisztítószereket használ ezen részek tisztítására.

Sok más ASUS fejlesztéshez hasonlóan az ASUS Antibakteriális Védelem sem csak a legfelsőbb szegmens jellemzője. Számos 2022-es modell rendelkezik már a technológiával, melyről a fejlesztés dedikált magyar oldalán, a termékoldalakon és magán a termékeken elhelyezett matricákról tudhatnak meg többet a felhasználók. Az ultrakönnyű, mindössze 1 kilogrammos Zenbook S 13 OLED (UM5302) elegáns és erős társa a rohanó életmódot folytatóknak, hiszen a lenyűgöző OLED érintőképernyő mellett erőteljes teljesítményt, az antibakteriális védelem mellett számos egyéb ASUS innovációt és egésznapos üzemidőt biztosít.

Az itthon rendkívül népszerű Vivobook széria újdonságai is rendelkeznek már ASUS Antibakteriális Védelemmel, így például a 360-fokban kihajtható érintőképernyővel rendelkező ASUS Vivobook S 14 Flip OLED (TP3402) egy sokoldalú és megbízható választás lehet, aki pedig az egyszerűbb vonalon keresgél, az a Vivobook S 14 OLED (K3402) személyében találhat egy csodás képélményt és a mindennapokhoz hosszú évekig elegendő teljesítményt nyújtó társra.

Rovatok