Index Vakbarát Hírportál

Pátkai Rozina, Hajós András és iamyank a Hajógyár decemberi eseményein

2022. december 7., szerda 09:39 | egy éve frissítve

Legendás művészekkel, tehetséggondozással és absztrakt festményekkel zárják az évet az A38-on.

Zene x Színház

December 6-án, az év utolsó hónapjának első Hajógyár x A38 eseményén Péterfy Bori műsorvezető az énekesnőként, szobrászként és grafikusként is alkotó Pátkai Rozinával beszélgetett művészi hátteréről és inspirációiról. A portrébeszélgetést a programhoz szokott módon a Momentán Társulat improvizációs előadása kíséri. Az est lezárásaként Pátkai Rozina Minka című, zenei-költészeti fúziós projektjét mutatja be az A38 Hajó színpadán.

Zene x Mozgás

A Zene x Mozgás december 13-ai eseményén Grecsó Zoltán a gyermekkori tehetség felismerésének fontosságáról, kibontakozásáról és ennek elősegítéséről fog beszélgetni Maday Tímeával, a Gangaray Artistic Program vezetőjével és Dr. Gyarmathy Évával, aki a gyermekpszichológia és -tehetséggondozás egyik legjelesebb hazai szakértője. A Gangaray Dance Company táncperformansza az energia hajlítás festészetét és a mozgásdimenziók komponálását kísérli meg. A táncosok előadására Hajós András zenés improvizációval reagál.

Zene x Látvány

A december 20-ai Zene x Látvány esten két igazán sokoldalú művész érkezik a Hajóra Majdán Zsuzsanna és iamyank személyében. A két alkotó formabontó művészeti értékei ezúttal rendhagyó közös úton találkoznak az absztrakt festészet és a Yanktól már régóta ismert, különleges belső útra hívogató zenei produkció tengelyein.

Zene x Szöveg

Végül az év utolsó Hajógyár x A38 eseményén december 27-én halhatatlan legendák csempésznek underground klasszikusokat a közönség asztalára. Menyhárt Jenő az Európa Kiadó történelmet író dalszöveg inspirációiról és zenéjéről tart ülést Kemény Zsófival a 80-as és 90-es évek megidézése tükrében, ami után a számos magyar produkciót kísérő Gyenge Lajossal teszik próbára a Hajó akusztikáját.

Rovatok