Index Vakbarát Hírportál

BMW: Nincs jövő fenntarthatóság nélkül

2023. január 23., hétfő 14:48

Gyors ütemben nőnek ki az épületek a debreceni Északnyugati Gazdasági Övezetben, a BMW Group 3,2 kilométer hosszú és 1,6 kilométer széles gyártelepén, most pedig a legnagyobb egység szerkezetépítése is megkezdődött. A BMW Group egy teljes értékű járműgyárat épít, présüzemmel, karosszéria, fényező és összeszerelő üzemmel, valamint akkumulátormodulok összeszerelésével. Az épülő létesítmény a rugalmasság, a fenntarthatóság és a digitalizáció terén egyaránt a teljes autóipar csúcstechnológiáját képviseli. A BMW iFACTORY gyártási stratégia égisze alatt az autógyártás új iparági mércéit állítja fel az autógyártó vállalat: hatékony, zöld, digitális, ezen felül kis logisztikai távolságokat garantál.

A tervek szerint jövőre érkeznek a gyártósorok Debrecenbe, 2024 őszére pedig elindulhat a próbaüzem, az elektromos autók sorozatgyártása pedig 2025-ben kezdődhet meg. Debrecenben lát majd napvilágot a kifejezetten tisztán elektromos meghajtású modellek számára kifejlesztett NCAR architektúrára épülő Neue Klasse modellgeneráció alapító tagja.

A BMW Group Debrecenben felépülő legmodernebb üzeme újraértelmezi az autógyártást, és számos lehetőséget kínál azoknak, akik egy csúcstechnológiával felszerelt gyárban képzelik el szakmai jövőjüket. Ahogy egyre látványosabb a debreceni gyár építése, úgy válik intenzívebbé a toborzás. Jelenleg több mint 60 nyitott pozícióra több száz új dolgozót keresnek. A meghirdetett állások egyre szélesebb skálán mozognak, a számos mérnöki pozíciótól kezdve a vegyészen át, az SAP specialistákig. Egyre több a minőségellenőrzési vagy folyamatszakértői feladatkör, miközben bérszámfejtőt és biztonsági szakértőt is keresnek. Érdekesség, hogy nem minden pozícióban kötelező a magyar nyelv mellett az angol – van, ahol vagy-vagy opció szerepel, tehát vagy angolul, vagy magyarul kell tudniuk a jelentkezőknek.

Jelenleg kiemelt figyelmet kap a karbantartók toborzása, ami a BMW Group Gyár Debrecen esetében több különböző területen más és más feladatkört jelenthet.

Annak, aki már szakmai pályafutása elején, iskolás évei alatt elkötelezett az autógyártás jövőbe mutató technológiája iránt, a BMW Group Gyár Debrecen duális képzési programja kínál kiváló lehetőséget. A vállalat házon belüli oktatási központjában 2023 őszén kezdi meg a helyi szakképzést duális képzési programja keretében, regionális oktatási partnereivel együttműködve.

A BMW Group egyértelmű fenntarthatósági és gyártási célokat tűzött ki Debrecenben épülő új gyára elé. Már az építkezés során is figyelembe veszik azokat a fenntarthatósági szempontokat, amik később a gyár működésének alapelvei is lesznek. A BMW Group Gyár Debrecen a zöld jövőnek készít zöld autókat, hiszen a mobilitás fenntartható jövőjét a ciklikus, újrahasznosításra és erőforrás-gazdálkodásra alapuló gyártásban látja.

Mindenkinek, aki szeretne részt venni egy szebb jövő építésében, azt javasoljuk, látogasson el a BMW Group Gyár Debrecen karrieroldalára, és böngésszen a hozzá illő pozíciók között.

https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html#&&location=HU

Rovatok