Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a gamer laptopok új generációja

2023. február 23., csütörtök 15:04

A vadonatúj ROG Strix SCAR 18 a legerősebb és legmodernebb hardvereket ötvözi a ROG Nebula kijelzőjével és különleges hűtési megoldásaival, így kínálva felejthetetlen élményeket a játékrajongók számára.

A teljesítmény új generációja

A Republic of Gamers család legjobb teljesítményű laptopjaként a ROG Strix Scar 18 (G834) az Intel és az NVIDIA legújabb megoldásait használja. A 24 magos Intel Core i9-13980HX processzorral és NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU-val a teljes rendszerteljesítmény a 240 Wattot is elérheti, mely a különféle intelligens megoldásokkal kiegészülve elképesztően részletes grafikai élményt és páratlan teljesítményt kínál.

Ez a teljesítmény az újgenerációs komponenseknek köszönhetően ténylegesen az asztali gépekkel vetekszik, mely nem csak játékélményben, hanem erőforrásigényes munkafolyamatokban is megmutatkozik, így az új generáció a kreatív szakemberek számára is komoly előrelépést jelent. Ahhoz, hogy ezt a teljesítményt ténylegesen biztosítani is tudja a ROG Strix SCAR 18 (G834), a mérnökök alapjaiban újratervezték a készülékházat és a hűtést.

A megszokott két ventilátor helyett a tavaly bemutatott ROG Tri-Fan technológia három ventilátora biztosítja a megfelelő légáramlást, a teljes szélességű hűtőborda és a megnövelt hővezető felület pedig garantálja, hogy a kulcsfontosságú komponenseknek nem szab akadályt a hő. A mérnökök még olyan trükköket is alkalmaztak, mint például a CoolZone billentyűzet, mely a WASD billentyűk körüli apró szellőzőnyílásokra utal. Ez egyrészt a játékosok által leggyakrabban használt gombok körüli felület melegedését gátolja, másfelől pedig még több hűvös levegőt enged be a billentyűzet alatt elhelyezkedő kulcsfontosságú komponensek számára.

ROG Nebula kijelző

A játékosoknak szánt laptopok a nagy teljesítmény ellenére sokáig vizuális kompromisszumokra késztették a felhasználókat, azonban a ROG Nebula kijelzőkkel vége a kevésbé élénk és nem színhelyes kijelzők korszakának. A ROG mérnökei által felállított standard garantálja, hogy a felejthetetlen játékélmény és szórakozás mellett professzionális kreatív munkára is alkalmasak ezek a modellek.

A ROG Strix SCAR 18 (G834) egy 18 hüvelykes, 240Hz-es képfrissítéssel és QHD+ (2560 x 1600) felbontással rendelkező panelt kínál, mely az új képaránynak köszönhetően nagyobb teret biztosít a szórakozásnak. A DCI-P3 színskála teljes lefedése és a Pantone-hitelesítés is azt garantálja, hogy az elképesztő teljesítmény mellé soha nem látott képélmény társuljon.

Győzelemre tervezve

A Strix SCAR családot olyan játékosok számára fejlesztették ki, akik az abszolút legjobb hordozható teljesítményt, valamint a szinte végtelen testreszabással járó látványos dizájnt követelik meg. Az RGB-s billentyűzet és a teljesen új fénysáv a hátoldalon különleges atmoszférát teremt, amit a félig áttetsző felsőrész és az egyedi ROG motívumok tesznek igazán különlegessé.

A legerősebb ROG gamer laptop február végétől már elérhető Magyarországon is, az ASUS hivatalos online áruházában és a partnereknél.

Rovatok