Index Vakbarát Hírportál

Kiváló produktivitás és maximális biztonság – ezt tudják az ASUS üzleti alaplapjai

2023. május 22., hétfő 12:41

Az üzleti világban a versenyelőny megszerzéséhez stabil alapokra van szükség. És még stabilabb alaplapokra.

Nem feltétlenül szükséges mélységes számítógépes ismeret vagy affinitás ahhoz, hogy belássuk, az alaplap az egyik legfontosabb hardverkomponens egy számítógépes rendszerben, amely összekapcsolja és irányítja az összes többi csatlakoztatott hardvereszközt. Röviden fogalmazva: ha nincs alaplapunk, számítógépünk sincs.

Ugyanez igaz az üzleti számítógépek speciális alaplapjaira is, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a vállalati szektorban. Ezek a különleges, kifejezetten üzleti célokra fejlesztett alaplapok olyan funkciókat és jellemzőket kínálnak, amelyek megfelelnek a vállalati berendezkedés specifikus igényeinek. Az üzleti alaplapok egyedi tulajdonságai közé tartozik többek között a megnövelt stabilitás, a megbízhatóság és a bővíthetőség, amelyek biztosítják a hosszú távú és folyamatos működést. Ezenkívül az üzleti alaplapok támogatják az olyan üzleti környezetben különös fontosságú funkciókat, mint például a vállalati szintű adatvédelem, a távoli hozzáférés és a magas szintű hálózati kezelés. Fontos megjegyezni, hogy az üzleti alaplapok általában kompatibilisek a legújabb technológiai fejlesztésekkel és szabványokkal, amelyek lehetővé teszik az üzleti felhasználók számára a hatékonyabb és produktívabb munkavégzést.

Az ASUS Corporate Stable Model programnak éppen ezért az a célja, hogy a különböző szervezeteket és üzleti vállalkozásokat a legújabb technológiákkal, szolgáltatásokkal és kezelőszoftverekkel ellátott alaplapokkal és Mini PC-kkel támogassa. A modell több mint két évtizeddel ezelőtti bevezetése óta több ezer ügyfél és szolgáltató csatlakozott az ASUS CSM partnerhálózatához, így nem túlzás azt állítani, hogy ez az egyik legkomolyabb üzleti IT-rendszer, amely jelenleg elérhető. Az ASUS CSM program ezért ideális választás lehet mindazoknak a kis- és középvállalkozások és vállalatok számára, amelyek a kiskereskedelem, az oktatás, az gészségügy, a gyártás vagy éppen a vendéglátás területén tevékenykednek.

Itt érdemes kitérni az Asus Control Center Express-re, amely egy valós időben működő IT felügyeleti és kezelési eszköz, amelyet kifejezetten vállalkozások számára terveztek, hogy javítsa a termelékenységet és növelje a biztonságot, valamint, hogy segítse megelőzni az illetéktelen hozzáféréseket és adatszivárgásokat.

A készülékek közti menedzsment soha nem volt még ennyire egyszerű

Az Asus Control Center Express segítségével valós időben és gyorsan tudunk reagálni bármilyen problémára. Az okos dashboard alapú megjelenésnek köszönhetően a valós idejű információk többféle nézetét láthatjuk, hogy gazdagabb betekintést kapjunk és vizualizáljuk a különböző tevékenységeket. A rendszer hibaelhárítási figyelmeztetéseket és eseménynaplókat is kínál, amelyek segítségével nyomon követhetjük a hálózatában lévő összes eszközt. Az intelligens keresési funkcióval ráadásul gyorsan meg is találhatjuk a keresett eszközt akkor is, ha a rendszerre egyszerre több számítógép is csatlakozik.

Szintén nagy segítség az alaprajz nézet is (Floor Plan View), amely segítségével innovatív és látványos módon jeleníthetjük meg munkahelyi számítógépes rendszerünk eszközeit. A hagyományos IT-kezelő szoftverek listás formátumától eltérően ebben az alaprajzi nézetben a munkakörnyezetet vehetjük alapul egy kép vagy egy kézi rajz importálásával. Könnyen testre szabhatjuk a nézetet, és a valós idejű kezeléskor csupán néhány kattintás szükséges az eszközök kezeléséhez és beállításához.

Az automatikus IP-cím-felismerésnek köszönhetően az eszköztelepítés sem lesz olyan bonyolult, mint a hagyományos rendszerekben. Az ASUS Control Center Express ezen új funkciójával másodpercek alatt teljes részletességgel beolvashatjuk és feltérképezhetjük a hálózatában elérhető összes eszköz IP-címét.

Erős alapok – még erősebb alaplapok

Az ASUS Pro üzleti alaplapok továbbfejlesztett funkciókat biztosítanak a különböző informatikai műveletek zökkenőmentes lebonyolításához, beleértve az átfogó rendszervédelmet, a 24/7 stabilitást és megbízhatóságot, valamint a könnyebb testreszabhatóságot. Mindezek mellett az Asus az értékesítés után is hosszú távú rendelkezésre állást biztosít, hogy a megvásárolt alaplapok teljes életciklusuk során maximális teljesítményt nyújtsanak. A Micro-ATX H510-es modell mindezen tulajdonságok mellett kiemelt biztonsági funkciókkal, kiváló megbízhatósággal és kezelhetőséggel érkezik.

Az Asus Prime-szériás alaplapjait is érdemes megemlíteni, amelyeket úgy terveztek, hogy a 13. generációs Intel* CoreTM processzorok teljes potenciálját kiaknázzák. Az Asus ezen kategóriába tartozó csúcsmodellje, a PRIME Z790-P-CSM irigylésre méltó teljesítménnyel, átfogó hűtési megoldásokkal és intelligens beállítási lehetőségekkel izgalmas lehet mindazok számára, akik komolyabb megoldásokra vágynak a különböző teljesítményoptimalizálási lehetőségekkel, valamint az intuitív szoftver- és firmware-funkciók segítségével.

Rovatok