Index Vakbarát Hírportál

Sztárparádé és élménykavalkád – hamarosan kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok

2023. május 30., kedd 10:00

Izgalmasabbnál izgalmasabb programok várják 2023-ban is a Szegedre látogató kultúrakedvelőket! A Szegedi Szabadtéri Játékokon a meghitt újszegedi színházi élmények és exkluzív koncertek mellett a Dóm tér grandiózus produkciói teszik feledhetetlenné a nyarat.

A mediterrán belváros szívében, a Dóm téri nagyszínpadon emlékezetes előadások sora várja nézőit. Július 7-én a Holdvilágos éjszakán című nagyszabású operett-opera gála bűvöli el a klasszikus zenés színházi műfajok szerelmeseit, országosan elismert énekművészek előadásában. Majd elragadó musicalek következnek hazánk legnagyobb színpadán, elsőként a Sissi életének fordulatait feldolgozó Elisabeth Szente Vajk rendezésében, címszerepben a csodás Polyák Lillával, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékában. A vérforraló dzsesszmuzsika sem maradhat el, július végén három estére visszatér ugyanis a fergeteges Chicago, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Janza Kata, Mészáros Máté és Lakatos Márk főszereplésével, Béres Attila invenciózus színrevitelében. Az évadot pedig egy izgalmas ősbemutató, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicalje zárja. A keleti mesevilág csodáit színpadra álmodó, kicsiket és nagyokat is megszólító kaland kerettörténetében Trokán Nóra és Bányai Kelemen Barna, a cselekmény sűrűjében pedig Márkus Luca, Tasnádi Bence, Stohl András és Mészáros Máté brillírozik a Dóm téri színpadon. A különleges előadást augusztus 11. és 20. között hat alkalommal láthatja a közönség.

Újszegedi Szabadtéri Színpad fergeteges koncertprogramja Zorán és Demjén estjeivel veszi kezdetét. A magyar rock hőskorának felidézése augusztusban folytatódik az Omega „Naplemente” emlékkoncerten: 2-án Király Linda, Szabó Győző, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel Kórus, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál adózik a legendás Omega emlékének Debreczeni Ferenc „Ciki”, valamint az Omega Testamentum és Omega Szimfonik zenekarok közreműködésével. A hazai csillagok mellett a világhírű gitárművész, Al Di Meola is megtiszteli a Szegedi Szabadtéri kisebbik színpadát július 26-án; és az operettrajongók is meghallgathatják kedvenceiket a lombok alatt a Zenére fel! koncerten Oszvald Marika, Dolhai Attila, Fischl Mónika és a 100-Tagú Cigányzenekar szólistáinak életteli előadásában augusztus 16-án. Ám a kortárs könnyűzene kiváló képviselői is megörvendeztetik majd a közönséget: július 12-én az egyre megújuló Palya Bea hozza el legfrissebb albumának újdonságait és legnépszerűbb dalait, augusztus 9-én pedig a hazai alter-rock fenegyerekei, Kispál és a Lovasi érkeznek Babcsán Bence szaxofonossal és G. Szabó Hunor Dobossal kiegészülve, a korai Kispál és a Borz-slágereket áthangszerelő koncertjükkel.

Az újszegedi színházi programokat a Menopauza dívái: Falusi Mariann, Hernádi Judit, Szőlőskei Tímea és Tóth Enikő indítják a Játékszín remek musicalével július 7-én és 8-án. A következő hétvégén a Szegedi Nemzeti Színház fiatalok és örök fiatalok szívének egyaránt kedves zenés vígjátéka, az Egy csók és más semmi gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról Eisemann Mihály népszerű dalaival, Juronics Tamás kiváló rendezésében. Az operarajongók Mozart A varázsfuvolájának örülhetnek a Csokonai Színház látványos előadásában, Gemza Péter színrevitelében augusztus 4-én; majd pedig a Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház misztikus néptáncelőadása, az ősi magyar hitvilágot megidéző Héttorony gondoskodik a magával ragadó élményről az Etnofon zenekar kíséretével. Végezetül egy újabb kacagtató komédia, a Veres1Színház Pletykafészek című bohózata teremt vidám hangulatot az Újszegedi Szabadtéri Színpad fák ölelte nézőterén, augusztus 18-án és 19-én.

Az egyedülálló előadás-sorozatban mindenki meglelheti a kedvére való szórakozást– csak győzzön választani! Jegyvásárlásra pedig országszerte van lehetőség az Interticket hálózatán, vagy akár kényelmesen online, a Szabadtéri Játékok weboldalán.

Rovatok