Index Vakbarát Hírportál

Rege Residence: luxus, biztonság és minőségi élet idős korban is

2023. június 5., hétfő 00:01 | aznap frissítve

Interjú Arie Yom Tovval, a Rege Residence Szépkorúak Otthonának tulajdonosával, valamint Dr. Nagy Viktorral, az intézmény főigazgatójával

A REGE ÉLETRE KEL. A születéskor várható élettartam hazai növekedésével egyre kiemeltebb fontossággal bír az időskori öngondoskodás egész társadalmat foglalkoztató kérdésköre. Az egykori, többgenerációs, közös háztartásban élő család modelljének felbomlásával Magyarországon is egyre növekszik az kereslet azon, az intézményesített idősgondozás területén nyújtott szolgáltatásokra, amelyek lehetővé teszik a szépkorúak és hozzátartozóik számára, hogy önállóságuk megtartása mellett, mégis biztonságban tudják magukat vagy szeretett hozzátartozójukat. Ezen igényre kínál a maga nemében egyedülálló megoldást Magyarország egyik első, prémium szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjas apartmanháza, a Rege Residence Szépkorúak Otthona.

A Rege Residence épületét Budapesten senkinek nem kell bemutatni, hiszen köztudottan egyike volt a második kerület legszínvonalasabb szállodájának. Most pedig tanúi lehetünk az intézmény újjáéledésének. Mi változott?

AY: Nevem a szállodaipar szereplői számára ismerősen csenghet, hiszen számos olyan, ezen a területen megvalósuló sikerprojektet menedzselhettem – többek között a The Ritz-Charlton/Hotel Meridien luxushotel, illetve a méltán híres Gozsdu udvar projektjeit – amelyek önmagukért beszélnek. Jelenlegi elképzelésem a Rege Residence Szépkorúak Otthonának megalapításával egy olyan, Magyarországon még unikálisnak mondható, prémium hotelszolgáltatásokat nyújtó, szépkorúaknak szán apartmanház létrehozása, amely lakói számára idősebb korban is biztosítani tudja azt az életszínvonalat, amelyhez előző életszakaszukban hozzászoktak. Ezen luxusszolgálatások – reagálva a korcsoport igényeire – 24 órában elérhető ápolási szolgálattal, valamint rendszeres orvosi jelenléttel alkotnak egy kerek egészet. Évek óta tartó szilárd meggyőződésem, hogy a magyar idősgondozás öngondoskodáson alapuló szegmense igényli ezt a maga nemében egyedülálló szolgáltatáscsomagot, amellyel leendő lakóink számára biztosítani szeretnénk a hosszú távon is tervezhető, minőségi tartalommal teli szépkorúságot. Mindezek operatív megvalósítása érdekében az idősgondozás professzionális szakembereit kértem fel, többek között így csatlakozott csapatunkhoz Dr. Nagy Viktor, az intézmény főigazgatója is.

Főigazgató úr, az Ön neve nem ismeretlen a magyar és a nemzetközi intézményesített idősgondozás területén. Mit emelne ki eddigi pályafutásából?

NV: Néhány éven keresztül a magyar államigazgatásban szakhatósági ellenőrként feladatkörömhöz tartozott a különböző fenntartásban működő átmeneti, valamint tartós bentlakásos idősek otthonainak működési engedélyeztetési, valamint törvényességi ellenőrzési eljárásait lefolytatni. Ezt követően magas lakólétszámú, egyházi fenntartásban működő intézmények igazgatójaként szereztem tapasztalatokat a szépkorúspecifikus intézményvezetés területén. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően az ausztriai Burgenland tartományának legnagyobb szociális intézményének, a neudörfli (lajtaszentmiklósi) Szent Miklós Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthonának főigazgatójaként tevékenykedtem. 2022-ben – első magyarként – az European Ageing Network (Európai Idősügyi Hálózat) teljes jogú tagjává választott. Megtisztelő, hogy ezen tapasztalataimat immáron a Rege Residence Szépkorúak Otthonának vezetőjeként kamatoztathatom tovább.

Melyek azok a szolgáltatások, amelyek kiemelt szerepet kapnak működésük során?

NV: Szolgáltatási csomagunk összeállításában kiemelt jelentőséget tulajdonítottunk a luxus lakhatási szolgáltatások kialakításának. Lokációnk tudatos választás, hiszen Buda egyik legszebb, zöldövezeti, erdőkkel és egyedülálló panorámával gazdagított része minden hozzánk forduló érdeklődőt magával ragad. Az épület teljes felújításon esett át, minden igényt kielégítően várja leendő lakóit. A kényelmet és a biztonságot a 24 órán keresztül elérhető recepció, napi takarító szolgálat, fodrászat, pedikűr, manikűr, masszázs, sószobahasználatot és szaunázási lehetőséget is magába foglaló Spa részleg, illetve a gyönyörűen berendezett lobby igénybevételének lehetősége garantálja. Emellett számos egyéb, a mentálhigiénét és a közösséghez tartozás érzését egyaránt támogató program teszi teljessé lakóink mindennapjait, de kiemelhetném a széles menüválasztékkal, minőségi alapanyagokkal működtetett, az egyéni diétás igényekre dinamikusan reagáló, professzionális séf által menedzselt, minőségi étkeztetési szolgáltatásunkat is. Apartmanjaink minden igényt kielégítően kerültek kialakításra, de rugalmasságunknak köszönhetően, az egyes lakóterületek kialakításához igazodó egyéni elképzeléseknek is igyekszünk megfelelni.

Kiket várnak lakóik sorába?

NV: Alapvetően azon 75. életévüket betöltött lakóinkat várjuk, akik élményekkel teli, minőségi időtöltésben gazdag mindennapokra vágynak, ugyanakkor szeretnék magukat biztonságban tudni akkor is, ha átmenetileg vagy tartósan fokozódik ápolási-gondozási szükségletük. A hotelszolgáltatások magas színvonala mellett kiemelt hangsúlyt fektettünk az ápolási-gondozási szolgáltatás professzionális kialakítására is. Ennek részét képezi a 24 órában elérhető, kiemelt szakképzettséggel és tapasztalattal rendelkező ápolói-gondozói szolgálat, a rendszeres helyszíni orvosi ellátás igénybevételének lehetősége, valamint a szakorvosi, sürgősségi ellátáshoz, illetve egyéb kórházi kezeléséhez való hozzáférés megszervezése.

Mi az Önökhöz való jelentkezés menete?

AY: Apartmanjainkra az előregisztráció lehetősége folyamatos, az általunk nyújtani szándékozott szolgáltatás iránt az érdeklődés kiemelkedően magasnak mondható. Az első körös, tipikusan a honlapunkon vagy telefon keresztül történt velünk való kapcsolatfelvételt követően lehetőséget biztosítunk az intézmény személyes megtekintésére, amely során részletekbe menően megválaszoljuk az érdeklődők oldaláról felmerülő kérdéseket. Igyekszünk minden olyan igényre hatékonyan reagálni, amely lehetővé teszi leendő lakónk számára a mielőbbi beköltözést.

Ha előre tekint öt-tíz évre, milyen pozícióban látja intézményüket a magyar idősgondozás területén?

AY: Meglátásom szerint intézményünk 2023-ban Budapest egyik legkiválóbb lokációval rendelkező nyugdíjasháza, amely az elkövetkezendő évek során mind személyi, mint tárgyi feltételeit tekintve a minőségi ellátást és gondozást kereső, az önállóságukat megtartani vágyó szépkorúak kiemelten keresett otthona lesz. Ahogy szlogenünk is sugallja: „Életstílus, ami jár Önnek!”

NV: Személyes meggyőződésem, hogy az elkövetkezendő években gyökeres változásoknak lehetünk majd tanúi Magyarországon az idősellátás területén. A születéskor várható élettartam növekedésével az intézményes idősgondozásra – különösen annak öngondoskodáson alapuló modellje – egyre fokozódni fog a társadalmi igény. Célom, hogy ezt a társadalmi igényt kielégítve a Rege Residence Szépkorúak Otthona az ország egyik vezető prémium szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjasházaként biztosítsa a hozzá forduló szépkorúak minden élethelyzetre kiterjedő ellátását.

Rovatok